Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων αποθαρρύνει μετανάστες και πρόσφυγες στην Ουγγαρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χθες πέρασαν 800 λιγότεροι απ' ό,τι προχθές.

Μειωμένη καταγράφεται τις τελευταίες δύο ημέρες η ροή των προσφύγων προς τα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία. Από το Βελιγράδι ξεκίνησαν χθες 18 λεωφορεία μεταφέροντας 900 πρόσφυγες στη πόλη Σουμπότιτσα. Στη συνέχεια εκείνοι κατευθύνθηκαν και πάλι με λεωφορεία προς τη συνοριακή πόλη Κάνιζα, απ' όπου πιθανότατα θα επιχειρήσουν να ,πουν στην Ουγγαρία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ουγγρικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πέρασαν παράνομα 2410 μετανάστες από τη Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, 800 λιγότεροι απ' ό,τι την προηγούμενη ημέρα.

Τα δρακόντεια μέτρα φύλαξης των συνόρων, η ανύψωση του μεταλλικού φράχτη, αλλά κυρίως η καταγραφή των προσφύγων από τις ουγγρικές αρχές με τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει προβληματίσει τους μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν σε κάποια χώρα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, σημειώνει το ΑΜΠΕ. Ο 34χρονος Τάρεκ από τη Συρία, νοσοκομειακός βοηθός στο επάγγελμα, βρίσκεται στο Βελιγράδι με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, από την περασμένη Δευτέρα. Κοιμούνται σ ένα πάρκο απέναντι από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το όνειρό τους είναι να φτάσουν στη Γερμανία.

«Μάθαμε ότι η Γερμανία θα δεχθεί πρόσφυγες από τη Συρία και χαρήκαμε, ωστόσο μας προβληματίζει το γεγονός ότι οι Ούγγροι παίρνουν τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα και δεν αποφασίζουμε να περάσουμε. Ακόμη δεν αποφασίσαμε τι θα κάνουμε, ίσως παρατείνουμε την παραμονή μας στη Σερβία ή θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη Γερμανία μέσω άλλης χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι πρόσφυγες αρνούνται να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα στην Ουγγαρία, διότι γνωρίζουν ότι με την καταγραφή και την ταυτοποίηση τους σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμη και να φτάσουν στη χώρα που επιθυμούν, μπορεί να συλληφθούν και τότε θα απελαθούν στη χώρα που έχουν καταγραφεί, όπως προβλέπεται με την συνθήκη «Δουβλίνο 3».

Προκειμένου να αποφύγουν την καταγραφή, κάποιοι αποφασίζουν να παραμείνουν στη Σερβία, περιμένοντας να χαλαρώσουν τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στην Ουγγαρία, κάποιοι άλλοι διακινδυνεύουν να περάσουν από αφύλαχτα σημεία και κάποιοι αναζητούν νέες οδούς από άλλες χώρες, όπως η Βοσνία και η Κροατία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.