Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αγώνας βόλεϊ στα σύνορα Μεξικό - ΗΠΑ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μοναδικό παιχνίδι όπου ο καθένας παίζει στη χώρα του.

Καλώς ήρθατε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό. Εδώ, κάθε χρόνο δεκάδες μετανάστες αφήνουν την τελευταία τους πνοή, στη προσπάθειά τους να περάσουν στη γη της επαγγελίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, από συγκρούσεις με αστυνομικούς και όχι μόνο. Στο σημείο αυτό λοιπόν, μια ημέρα το χρόνο, πραγματοποιείται και ένας αγώνας βόλεϊ-ίσως ο πιο ανατρεπτικός του κόσμου…

Γνωστό και ως «wallyball», αυτό το ιδιαίτερο σπορ στα σύνορα, εγκαινιάστηκε πρώτη φορά στο 1979, κατά τη διάρκεια Μεξικανικής φιέστας, πριν επισημοποιηθεί από έναν εκδότη περιοδικού, το 2006.

«Για εμάς, συμβολίζει τον εορτασμό της ένωσης των δυο χωρών», είπε στο Reuters, ο Jose Lorenzo Villegas, δήμαρχος της πόλης Naco στον αγώνα του 2014. «Πρέπει να είναι ένα από τα λίγα παιχνίδια που παίζονται από διαφορετικά έθνη, όπου και οι δύο ομάδες βρίσκονταν στα πάτρια εδάφη τους», πρόσθεσε.

«Το ασυνήθιστο είναι τόσο η ομάδα των ΗΠΑ όσο και αυτή του Μεξικό, παίζουν στις χώρες τους, με τον φράχτη να λειτουργεί ως δίκτυ», σημειώνει. Παρά το γεγονός, γράφει ο Independent που παρουσιάζει το θέμα, ότι η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή-μερικές φορές πετούν μέχρι και ελικόπτερα-, και οι ένστολοι παρακολουθούν βαρύτατα οπλισμένοι τον αγώνα, δεν υπάρχει κάτι παράνομο μιας και ουδείς δεν περνάει τα σύνορα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.