Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η φωτορεπόρτερ που φωτογραφήθηκε στη μπανιέρα του Χίτλερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πανέμορφο μοντέλο που απαθανάτιζε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μόλις μερικές ώρες από την αυτοκτονία του Χίτλερ στις 30 Απριλίου του 1945, ένα πρώην μοντέλο και νυν ανταποκρίτρια, η Elizabeth «Lee» Miller, φωτογραφιζόταν να κάνει μπάνιο στην μπανιέρα του. Η Miller ήταν διαπιστευμένη στον αμερικανικό στρατό, ως επίσημη ανταποκρίτρια για τις εκδόσεις του Condé Nast όταν στις 29 Απριλίου του 1945 αμερικανοί στρατιώτες πέρασαν τις πόρτες του Νταχάου απελευθερώνοντας τους ημιθανείς κρατουμένους.

Μαζί τους ήταν και η φωτογράφος, που έμεινε στην ιστορία ως η μοναδική γυναίκα επαγγελματίας που ακολουθούσε τις αμερικανικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της μάχης και απαθανάτισε τη φρίκη του στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Κατά τη παραμονή της στο Μόναχο, με τον συνεργάτη και φωτογράφο David E. Scherman, βρέθηκαν να εξερευνούν την κατεστραμμένη πόλη και κατά τύχη, μπήκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στον αριθμό 16 της Prinzenregentplatz. Το δίδυμο, πέρασε το κατώφλι του διαμερίσματος και συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για το καταφύγιο του Χίτλερ! Οι δυο τους, έμειναν εκεί για τρεις ημέρες.

Η εντυπωσιακή Miller, που υπήρξε πρώην διάσημο μοντέλο, αποφάσισε να κάνει μπάνιο στην μπανιέρα του δικτάτορα και έτσι «γεννήθηκε» η ιστορική αυτή φωτογραφία. Η εικόνα της με το κάδρο του Χίτλερ δίπλα της και της αρβύλες της μπροστά από τη μπανιέρα, είμαι μια από τις πιο διάσημες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.