Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Νέα έκρηξη στην αποθήκη στην Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φλόγες και καπνός στο σημείο, στους 112 οι νεκροί.

Μία νέα, μικρή έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην αποθήκη με τα επικίνδυνα υλικά στην πόλη-λιμάνι Τιαντζίν, στην Κίνα, μετά τις δύο ισχυρές εκρήξεις της Τετάρτης, μετέδωσε σήμερα η Κινεζική Κεντρική Τηλεόραση (CCTV). «Μία μικρή έκρηξη καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της Τιαντζίν», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι. Φλόγες και λευκός καπνός αναφέρθηκε να υψώνονται από το σημείο.

Δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Τιαντζίν, ένα σημαντικό λιμάνι και πετροχημικό κέντρο βορειοανατολικά του Πεκίνου, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 112 άνθρωποι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο κυβερνητικό απολογισμό. Περίπου 95 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, οι 85 από αυτούς πυροσβέστες. Περίπου 720 άλλοι νοσηλεύονται, περιλαμβανομένων 25 που έχουν τραυματιστεί σοβαρά και 33 των οποίων η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη.

Οι ισχυρές εκρήξεις και η πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν από εύφλεκτα προϊόντα που φυλάσσονταν στην αποθήκη μαζί με επικίνδυνες χημικές ουσίες όπως κυανιούχο άλας. Χθες, υψηλόβαθμος κινέζος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως εκατοντάδες τόνοι πολύ τοξικού κυανιούχου άλατος βρέθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Ο αξιωματούχος είπε πως τα κατεστραμμένα εμπορευματοκιβώτια με την τοξική ουσία ελέγχονται με χημικά διαλύματα και ότι σύντομα θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.