Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Αττική: 'Ενα μήνα μετά την άρση των capital controls οι έλεγχοι στα ΚΤΕΟ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Σοκ και δέος» προκάλεσε στους ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να «παγώσει» τους τεχνικούς ελέγχους οχημάτων σε όλη την Περιφέρεια για χρονικό διάστημα 30 ημερών μετά τη άρση επιβολής των capital controls σε αντίθεση με όσα έχει εξαγγείλει το υπουργείο Μεταφορών.

Στελέχη της αγοράς των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ επισημαίνουν στο Enikonomia πως με τη συγκεκριμένη απόφαση η Περιφέρεια Αττικής οδηγεί τις επιχειρήσεις του κλάδου σε αδιέξοδο καθώς σε περίπτωση που τα capital controls διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν απολύσεις ή ακόμη χειρότερα να βάλουν «λουκέτο» από τη στιγμή που δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας!

Επίσης επισημαίνουν με έμφαση πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μόνο για την Περιφέρεια Αττικής τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας έδωσαν 15μερη παράταση στους τεχνικούς ελέγχους μετά το πέρας της 7ης Ιουλίου.

Ειδικότερα η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει χαρακτηριστικά πως αποφασίζουν: «Την παράταση της ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων που έχουν ημερομηνία λήξης από τις 29-6-2015 μέχρι και τις 6-7-2015 και έχουν εκδοθεί από τα Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής, για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, από την ημερομηνία που θα αρθούν οι περιορισμοί της παρ. 5 του σκεπτικού της παρούσας»…

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ έχει ήδη ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ωστε να πραγματοποιεί η άρση της συγκεκριμένης απόφασης καθώς εκτιμούν πως με τη συγκεκριμένη ενέργεια «παγώνει» εντελώς η αγορά τεχνικών ελέγχων, οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οι εργασίες στα συνεργεία και όλα αυτά βέβαια με απρόβλεπτες συνέπειες στην οδική ασφάλεια.

Τα παραπάνω συμβαίνουν σε μια περίοδο που τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ λειτουργούν ομαλά καθώς δέχονται όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των ιδιοκτητών οχημάτων και δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για να συγκεκριμένη αναστάτωση.

Παράλληλα σύμφωνα με την παράγραφο «6» στο έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται χαρακτηριστικά πως για την συγκεκριμένη απόφαση υπάρχει και εισήγηση της Διεύθυνσης ΚΤΕΟ που αφορά στα Δημόσια ΚΤΕΟ της Αττικής.

Να υπενθυμίσουμε πως οι υπάλληλοι των Δημοσίων ΚΤΕΟ έχουν πληρωθεί από τις 27 Ιουνίου και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς δεν τους ενδιαφέρει αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο θα μπορέσουν να καταβάλουν τους αντίστοιχους μισθούς στους ιδιώτες συναδέλφους τους.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για τους τεχνικούς ελέγχους οχημάτων.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ προς το υπουργείο Μεταφορών.

Διαβάστε την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών για την παράταση των τεχνικών ελέγχων.




Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.