Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Σάλος με τη δήλωση του Άδωνι στο Focus

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σάλος έχει προκληθεί με μία δήλωση που φέρεται να έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό περιοδικό Focus, στις 23 Ιουνίου.

Σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρει: «Έκπληξη και ντροπή προκαλούν οι κατάπτυστες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη στο γερμανικό περιοδικό Focus Online που δημοσιεύθηκαν στις 23 Ιουνίου».

«Όχι μόνο καλούσε τους δανειστές να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά με μεγάλη διορατικότητα τούς έδινε μία «δραστική και συνεπή» συμβουλή: «Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές».

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ο κ. Γεωργιάδης ταυτιζόταν με το πιο ακραίο κομμάτι των πιστωτών. Η συμβουλή του έπιασε τόπο. Τώρα συμβουλεύει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ». Ας τους πούμε «ΟΧΙ»», σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με τον τίτλο του άρθρου του περιοδικού Focus, ο Άδωνις Γεωργιάδης καλούσε τους δανειστές «να μην αποδεχθούν σε καμία περίπτωση το σχέδιο Τσίπρα».



Άμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο twitter ότι η δημοσιογράφος στην οποία παραχώρησε τη συνέντευξη «το διόρθωσε όπως το είχα πει: ‘αν δεν φθάσουμε σε συμφωνία θα επιβληθούν capital control».



Σε νέα ανάρτηση στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει:

«Ο κ. Σακελαρίδης εκπρόσωπος του Π/Θ που υπέγραψε τους ελέγχους κεφαλαίων, αγνοεί την διόρθωση στο κείμενο βάσει των όσων είχα πει! Ντροπή!».




Πηγή: http://www.enikos.gr


Το σχόλιό μας: Γνωρίζοντας γερμανικά, διαπίστωσα η μετάφραση που γίνεται από τα ελληνικά ενημερωτικά site δεν είναι η ακριβής.

Στον υπότιτλο, που συνήθως σε άρθρα είναι και σημαντικότερη επισήμανση και η ουσία του άρθρου *θα το βρείτε εδώ) λέει: "Oppositions-Fraktionschef Georgiadis rät den Geldgebern gar, die Vorschläge auf keinen Fall anzunehmen." Σε απλά ελληνικά λέει, ότι ο Γεωργιάδης συμβουλεύει τους δανειστές, να μην δεχτούν σε καμία περίπτωση τις προτάσεις.

Με άλλα λόγια δεν πρέπει να δεχθούν καμία από τις προτάσεις που θα τους γίνουν, αλλά και σε καμία περίπτωση (οι Γερμανοί την χρησιμοποιούν αυτήν την έκφραση όπως εμείς όταν λέμε με καμία Παναγία) να μην δεχθούν κι όχι ειδικά μια πρόταση, που τους έχει κάνει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.