Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τι λένε σημαντικά πρόσωπα της εκκλησίας δειθνώς για το θέμα της ελληνικής κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μήνυμα του Πάπα για τους Έλληνες


Ο Πάπας Φραγκίσκος διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται κοντά στον ελληνικό λαό, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πάπας αναφέρθηκε σήμερα στην ελληνική κρίση μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Βατικανού ιερέα Φεντερίκο Λομπάρντι. Όπως ανέφερε ο Λομπάρντι, "ο Πάπας ανησυχεί για τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση, βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού και ιδίως των οικογενειών, θεωρεί ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πρέπει να παραμείνει στο κεντρο κάθε πολιτικής και τεχνικής συζήτησης με υιοθέτηση υπεύθυνων επιλογών. Επαναλαμβάνει τέλος την έκκληση για κοινωνική δικαιοσύνη και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι η αξιοπρέπεια των ανθρώπων είναι το κύριο ζητούμενο".

-------------------

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία της στην ευρωπαϊκή οικογένεια

«Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μια Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μια Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας», δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Τόνισε, μάλιστα, την αναγκαιότητα να παραμείνουμε ενωμένοι διότι «Πάνω από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι' αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γι' αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπογράμμισε την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες τις οποίες χαρακτήρισε τις κρισιμότερες στην πορεία του έθνους μας, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά», σημείωσε.

Τέλος, συνέστησε «Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

-------------------

Να ενταθούν οι προσπάθειες για συμφωνία, καλεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Την αγωνία του εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Μπαράκ Ομπάμα.

Την δική του προσωπική αγωνία αλλά και τα αισθήματα της Ομογένειας για την μεγάλη κρίση που διέρχεται η γενέτειρα, εξέφρασε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες και σήμερα, με δική του πρωτοβουλία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις δύο συνομιλίες του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με πολλή εκτίμηση προς το πρόσωπό του και διετύπωσε την παράκληση για την με κάθε δυνατό τρόπο διαφύλαξη της ομοψυχίας και συμπορείας όλων των πολιτικών πλευρών με σκοπό την υπερνίκηση των τεραστίων εν προκειμένω δυσκολιών. Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι αδιανόητο να βρεθεί η Ελλάς εκτός Ευρώπης, διότι η Ελλάς δεν είναι απλώς ένα μέλος της Ευρώπης, αλλά είναι αυτή που γέννησε την Ευρώπη, έδωσε το όνομά της στην Ευρώπη και επί χιλιάδες χρόνια υπήρξε αυτή μόνη Ευρώπη, προσφέροντας δημοκρατία, πολιτισμό, τέχνες, επιστήμη και σεβασμό προς τον άνθρωπο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απηύθυνε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο των Η.Π.Α Μπαράκ Ομπάμα , δια της οποίας τον ευχαριστεί για την έως τώρα συμπαράσταση προς την Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσεως και τον καλεί να συνεχίσει και να εντείνει τις ευγενείς προσπάθειες του προς όλες τις πλευρές, για την υπέρβαση της κρίσεως και την επίτευξη συμφωνίας.


Πηγή: http://www.enikos.grhttp://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.