Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ο δράστης της επίθεσης στο Τενεσί και ο στίχος από το Κοράνι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μήνυμα κειμένου που είχε στείλει σε φίλο του.

Ώρες πριν από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Τενεσί κατά το οποίο σκοτώθηκαν πέντε στρατιωτικοί των ΗΠΑ, ο ένοπλος φερόμενος ως δράστης έστειλε στον στενό του φίλο έναν σύνδεσμο (link) με έναν στίχο από το Κοράνι που λέει: «Όποιος δείχνει έχθρα σε έναν φίλο Μου, [τότε] έχω κηρύξει πόλεμο εναντίον του».

Ο φίλος, που ζήτησε ανωνυμία, έδειξε το μήνυμα κειμένου στο Reuters σήμερα. Ήταν ένας από τους δύο φίλους που μίλησαν με λεπτομέρειες για τον ύποπτο, τον Μοχάμεντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ, ο οποίος σκοτώθηκε στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην Τσατανούγκα στις 16 Ιουλίου.

Ο Αμπντουλαζίζ επέστρεψε από ένα ταξίδι στην Ιορδανία το 2014 ανήσυχος για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών να παρέμβουν, δήλωσαν οι δύο φίλοι.

Οι ερευνητές των ΗΠΑ επικεντρώνονται στα ταξίδια του Αμπντουλαζίζ στη Μέση Ανατολή στην προσπάθεια να καταλάβουν τα κίνητρά του. Το FBI ερευνά την επίθεση στην Τσατανούγκα ως πράξη εγχώριας τρομοκρατίας, αν και αξιωματούχοι επιβολής του νόμου υποστηρίζουν ότι είναι πρώιμο να γίνουν υποθέσεις για το κίνητρο του ενόπλου.

Οι αρχές δήλωσαν πως ο Αμπντουλαζίζ άρχισε να πυροβολεί σε ένα κέντρο στρατολόγησης του στρατού μέσα σε εμπορικό κέντρο στην Τσατανούγκα και στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το Κέντρο Εφέδρων του Πολεμικού Ναυτικού, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά, όπου σκότωσε τέσσερις πεζοναύτες προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί και ο ίδιος.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένου ενός ναύτη του Πολεμικού Ναυτικού που υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.