Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Συναλλαγές ατόμων με αναπηρία στις τράπεζες κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 11.07.2015


Ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση με Αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π.0000954ΕΞ2015/Χ.Π. 2775, για τις συναλλαγές από τις τράπεζες των ατόμων με αναπηρία, μετά από κινητοποιήσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων της, από το υπουργείο Οικονομικών, με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων συναλλαγών για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας».

Συγκεκριμένα επιτρέπεται κατά την Τραπεζική Αργία η ημερήσια καταβολή ποσού, εντός του ορίου των 60 ευρώ στα άτομα με αναπηρία (άνω του 67%) πλην συνταξιούχων, για τους οποίους ισχύουν ήδη οι διατάξεις αλλά και η άπαξ καταβολή ποσού εκατό είκοσι (120) ευρώ σε όλους τους δικαιούχους επιδομάτων ΑμεΑ. Οι παραπάνω συναλλαγές των ΑμεΑ θα γίνονται με την επίδειξη στο προσωπικό του πιστωτικού ιδρύματος οποιουδήποτε δημοσίου εγγράφου σε ισχύ, αποδεικτικού της αναπηρίας τους, όπως, ενδεικτικά, γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ή ανώτατη υγειονομική επιτροπή κ.λπ.


Στην περίπτωση, κατά την οποία οι συναλλαγές γίνονται με δικαστικό συμπαραστάτη του δικαιούχου, είναι απαραίτητη, επιπροσθέτως, η επίδειξη σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου.


Για την εφαρμογή της συναλλαγής της περίπτωσης των επιδομάτων τους ΑμεΑ, προηγείται δημόσια ανακοίνωση του αρμόδιου ΟΤΑ ή προνοιακού ή ασφαλιστικού φορέα για την κατάθεση του επιδόματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Στο πεδίο εφαρμογής της απόφασης δεν εμπίπτουν όσοι δικαιούχοι είναι κάτοχοι κάρτας ανάληψης μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.