Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Το πληκτρολόγιο που γράφει σε… emoji

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετατρέπει τα πλήκτρα του Mac σε εικόνες.

Τα emoji έχουν κατακτήσει εδώ και καιρό το διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό μια ομάδα προγραμματιστών αποφάσισε να δημιουργήσει και το… αντίστοιχο πληκτρολόγιο, το οποίο «γράφει» σε emoji.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα κάλυμμα πληκτρολογίου, το οποίο αντιστοιχεί κάθε πλήκτρο σε μια από τις γνωστές, στους χρήστες του διαδικτύου, εικόνες emoji.

Μόλις εγκατασταθεί, το πλήκτρο Caps Lock επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσουν το κανονικό πληκτρολόγιο σε αυτό των emoji, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να προσθέτουν πολύ εύκολα τις αντίστοιχες φατσούλες στις δημοσιεύσεις που κάνουν στο Facebook, στα tweets τους, ακόμη και σε επίσημα έγγραφα.

Το «Emoji Keyboard» και το αντίστοιχο λογισμικό αναπτύχθηκε από μια ομάδα προγραμματιστών στην εταιρεία Disk Cactus, που εδρεύει στην Καλιφόρνια.



Η ομάδα έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων για τη χρηματοδότηση της παραγωγής τουλάχιστον 1.000 τεμαχίων μέσω του Kickstarter, ενώ ελπίζει ότι θα είναι σε θέσει να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα καλύμματα βγαίνουν σε δύο μεγέθη, ένα για standard Macs, που περιλαμβάνει τα 13-inch και 15-inch MacBook Pro, το MacBook Air 13 και το Apple Wireless Mac keyboard και ένα για το 11-inch MacBook Air.



Ωστόσο, όπως αναφέρει η MailOnline προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο η αμερικάνικη εκδοχή του καλύμματος. Μέσω του πληκτρολογίου αυτού, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 150 emoji χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα Shift, Control και Option.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.