Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Επτά εντυπωσιακά εστιατόρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παίρνουν άριστα στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση.

Το νέο βιβλίο με τίτλο «Let’s Go Out Again» που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Gestalten επιτρέπει στους αναγνώστες να κάνουν ένα «ταξίδι» σε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα, ιδιαίτερα και άκρως εντυπωσιακά εστιατόρια που υπάρχουν στον κόσμο, με κριτήριο την εσωτερική διακόσμηση και το σχεδιασμό τους.

Για το μενού… δε γνωρίζουμε.

Αν, ωστόσο είστε λάτρεις της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης και θα θέλατε να ανακαλύψετε από μόνοι σας τι βαθμό μπορεί να παίρνουν και για τις… γευστικές απολαύσεις που προσφέρουν στους πελάτες τους, δεν έχετε παρά να κρατήσετε σημειώσεις για το πού μπορείτε να τα βρείτε, ρίχνοντας μια ματιά στην παρακάτω λίστα.

1. Bronda, Ελσίνκι



Δημιουργήθηκε σε ένα χώρο που λειτουργούσε πριν ως φούρνος και καφετέρια. Το ψηλό ταβάνι και τα μεγάλα παράθυρα αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά. Το μενού αποτελείται από πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις της Μεσογείου.

2. The Press Club, Μελβούρνη



Το ελληνικό εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας του George Calombaris χαρακτηρίζεται από επιβλητική… απλότητα. Το «Olympus menu» υπόσχεται να… ανεβάσει τις γευστικές σας απολαύσεις στα ύψη!

3. Hubbox, Truro, Κορνουάλλη



Το Hubbox ξεκίνησε από ένα κοντέινερ πλοίου. Ο επόμενος σταθμός του είναι… εξίσου εντυπωσιακός: ένα παρεκκλήσι του 19ου αιώνα. Ποπ αρτ και γκράφιτι δημιουργούν μια πολύ καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, ενώ το μενού πηγαίνει κατά Αμερική πλευρά, με χάμπουργκερ, χοτ ντογκ κ.α.

4. Mikkeller & Friends, Κοπεγχάγη



Ξύλο, τιρκουάζ χρώμα και πάγκοι πικνίκ. Σα να έχεις πάει εκδρομή στην εξοχή. Εδώ μπορείτε να βρείτε πάνω από 40 είδη χύμα μπύρας και 200 μπύρες σε μπουκάλι από όλο τον κόσμο.

5. Saul, Zona 14, Πόλη της Γουατεμάλας



Αν βρεθείτε ποτέ στη Γουατεμάλα αναζητήστε το εστιατόριο Saul και να είστε σίγουροι ότι δε θα το μετανιώσετε.

6. Gotthards Krog, Ούμεο



Η ζωή στη θάλασσα αποτελεί το κύριο θέμα της πλούσιας διακόσμησής του. Χταπόδια στην ταπετσαρία, καρέκλες σαν όστρακα και φυσικά, ένα μενού εμπνευσμένο από τις πόλεις-λιμάνια όλου του κόσμου.

7. Hueso, Γουαδαλαχάρα



Το εσωτερικό του θυμίζει κάτι από σύγχρονο μουσείο με μια συλλογή από πάνω από 10.000 οστά ζώων και κρανίων από χυτό αλουμίνιο και διάφορα σκίτσα ανάλογου θεματικού περιεχομένου στους ασβεστωμένους τοίχους από τούβλα και τα ξύλινα ντουλάπια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.