Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Πρώτο μάθημα κολύμβησης για τους μικρούς κάστορες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενθουσιασμένη με τα γεννητούρια η Αγγλία - Δείτε φωτογραφίες.

Το πρώτο μάθημα κολύμβησης με τη μητέρα είναι ορόσημο για όλα τα μικρά όλων των ειδών. Είναι ακόμα πιο σημαντικό γι’ αυτόν τον μικρό κάστορα που γεννήθηκε στη μοναδική αποικία ελεύθερων καστόρων στην Αγγλία.

Το ντροπαλό μικρό φάνηκε να δυσκολεύεται αρχικά με τη νέα μεγάλη δοκιμασία στη ζωή του αλλά στη συνέχεια η Φύση μίλησε και όλα μπήκαν στη θέση τους.

Η κοινότητα των καστόρων απειλήθηκε με… έξωση από το σπίτι της στην όχθη του ποταμού Ότερ στο Ντέβον. Είχαν ζήσει ελεύθεροι και ανενόχλητοι για τουλάχιστον τρία χρόνια και πιθανώς έως και μία δεκαετία. Αλλά όταν εντοπίστηκαν, γράφει η Daily Mail, οι Αρχές αποφάσισαν την αιχμαλωσία τους, την εξέταση τους για ασθένειες και την επανεγκατάστασή τους σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Τότε έγινε εκστρατεία που πέτυχε τη διατήρηση της ελευθερίας τους κι έτσι επέστρεψαν στο σπίτι τους. Τώρα αποτελούν τμήμα 5ετούς πιλοτικού προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου μελετάται η επίδρασή τους στον ποταμό και την ύπαιθρο.

Τουλάχιστον δύο γεννήθηκαν στην κοινότητα αυτή και είναι τα πρώτα που καταγράφηκαν στο φακό σε τόσο μικρή ηλικία.

Ο Tom Buckley που κρατούσε τη φωτογραφική μηχανή δήλωσε πως ενθουσιάστηκε όταν τους είδε. «Το πρώτο που είδα ήταν η μητέρα να κολυμπά με το ένα μικρό στο στόμα προς το σημείο όπου περίμενε ο πατέρας. Το ένα μικρό έδειχνε να δυσφορεί και μόλις η μητέρα το άφησε έτρεξε πίσω στη φωλιά», περιγράφει.

Η υπηρεσία Devon Wildlife Trust, που «τρέχει» το πρόγραμμα, ανέφερε πως οι νέες γεννήσεις θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για τους κάστορες και για την επίδρασή τους στην περιοχή. Ταυτόχρονα κάλεσε τους κατοίκους που θέλουν να δουν τα μικρά να κρατούν αποστάσεις ώστε να μην τα ενοχλήσουν και να προσέχουν πολύ τα σκυλιά τους, ειδικά κοντά στο ποτάμι.

Δείτε τις φωτογραφίες


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.