Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Έξυπνο χερούλι πόρτας λειτουργεί με δακτυλικά αποτυπώματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκλειδώστε την πόρτα με… τον αντίχειρά σας - Δείτε το βίντεο.

Οι έξυπνες κλειδαριές υπόσχονται να αντικαταστήσουν τα κλειδιά σας με το… τηλέφωνό σας. Ένα τελευταίο μοντέλο «έξυπνης» κλειδαριάς προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, λειτουργώντας με τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η κλειδαριά «Ola» είναι το πρώτο χερούλι πόρτας με ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, για την αναγνώριση των ενοίκων ενός σπιτιού.

touch2

Μπορεί ακόμη να αποθηκεύσει τα αποτυπώματα φίλων και συγγενών και να παρέχει προσωρινή πρόσβαση σε συγκεκριμένους ανθρώπους.

Μόλις αποθηκευτεί ένα συγκεκριμένο αποτύπωμα στη συνοδευτική εφαρμογή, η πόρτα θα ανοίγει μόνο όταν ο αντίχειρας που αντιστοιχεί σε αυτό, πιέσει το κατάλληλο σημείο.

Η εφαρμογή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, αναμένεται να είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές iOS, όσο και για Android.

Ο επικεφαλής σχεδιαστής της «έξυπνης-κλειδαριάς-χερούλι», Rip Guo, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων μέσω της πλατφόρμας Kickstarter.

Ο 26χρονος σχεδιαστής ανέφερε, ότι η κλειδαριά του μπορεί να ανοίξει μια πόρτα πάνω από 30.000 φορές (περίπου 2 χρόνια «φυσιολογικής χρήσης»), προτού οι τέσσερις ΑΑ μπαταρίες της χρειαστούν αλλαγή. Ωστόσο, αν οι μπαταρίες τελειώσουν απροσδόκητα, υπάρχει ένα σετ μπαταριών ασφαλείας, τα οποία ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η κλειδαριά υπολογίζεται να είναι έτοιμη το Μάιο του 2016 και η τιμή πώλησής της υπολογίζεται στα 180 δολάρια περίπου.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.