Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Γυμνοί τουρίστες κατηγορούνται πως... προκάλεσαν το σεισμό στη Μαλαισία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η φωτογράφιση που σκόρπισε οργή στη χώρα - Δείτε φωτογραφίες.

Σε ξένους τουρίστες επιρρίπτει η κυβέρνηση της Μαλαισίας την ευθύνη για τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα με επίκεντρο το όρος Κινάμπαλου στο Βόρνεο, ένα από τα πιο ιερά βουνά της χώρας. 

Από τον σεισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι ενώ οι έρευνες για άλλους δύο συνεχίζονται. 


Πριν λίγες εβδομάδες οι δέκα ξένοι ξεγυμνώθηκαν και πόζαραν στο ιερό βουνό- κατηγορούνται μάλιστα πως ούρησαν καθώς ανέβαιναν στο βουνό, στο κρατίδιο Σαμπάχ της Μαλαισίας. 


Δημοσιεύματα εμφανίζουν τώρα τον αναπληρωτή υπουργό του Σαμπάχ να λέει πως οι τουρίστες προκάλεσαν τον σεισμό της Παρασκευής και πως η δόνηση ήταν η «επιβεβαίωση» πως το Κάμπαλου είναι ιερό και πως οι άνθρωποι δεν μπορούν να το παίρνουν αυτό αψήφιστα. 


Ο ίδιος δήλωσε πως είδε ένα σμήνος πουλιών έξω από το σπίτι του και του δημιουργήθηκε το συναίσθημα πως κάτι κακό μπορεί να συμβεί. «Αρχικά δεν έδωσα σημασία αλλά καθώς παρέμεναν για περισσότερη από μισή ώρα τα πουλιά κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Την επόμενη ημέρα σημειώθηκε ο σεισμός. Για μένα είναι σαφής ο σύνδεσμος ανάμεσα στο περιστατικό και τον σεισμό. Πρέπει να μην υποτιμούμε τις πεποιθήσεις και τα έθιμά μας», τόνισε και ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά των πέντε τουριστών που οι Αρχές έχουν ήδη αναγνωρίσει. 


Ντόπιος αξιωματούχος είπε επίσης πως στους πέντε δεν θα επιτραπεί να φύγουν από τη χώρα μέχρι να λυθεί η υπόθεσή τους. 


Οι φωτογραφίες με τους τουρίστες να φωτογραφίζονται γυμνοί με φόντο το μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ προκάλεσε οργή στη Μαλαισία ενώ ο οδηγός τους υποστήριξε πως αποσπάστηκαν από την υπόλοιπη ομάδα και αγνόησαν τις εκκλήσεις του να μην βγάλουν τα ρούχα τους. 


Οι τουρίστες που έχουν αναγνωριστεί είναι δύο Καναδοί, δύο Ολλανδοί κι ένας Γερμανός.







Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.