Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Εμπλοκή στην κατάθεση δηλώσεων για τα ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Taxis τους καλεί να προσκομίσουν γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

Τη διευκόλυνση των Ατόμων με Αναπηρία, που επιχειρούν αυτή την περίοδο να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με επιστολή που απέστειλε προς την Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου.

Όπως καταγγέλλει η Συνομοσπονδία, τα 'Ατομα με Αναπηρία και οι γονείς τους, επιχειρώντας να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, διαπίστωσαν ότι το taxis δεν τις κάνει δεκτές και τους καλεί να προσκομίσουν στην εφορία γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ, με την οποία εκ νέου πιστοποιείται η ύπαρξη αναπηρίας.

«Οι βεβαιώσεις που εκδίδονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, είτε εκδίδονται για επιδόματα, είτε για συντάξεις σε ποσοστό αναπηρίας 80% ή και χαμηλότερο, προκύπτουν από εξετάσεις και γνωματεύσεις υγειονομικών επιτροπών προ και μετά ΚΕΠΑ. Δεν είναι λοιπόν λογικό να μην γίνονται δεκτές από τις φορολογικές αρχές» τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της, «την περσινή χρονιά το ζήτημα είχε αντιμετωπισθεί με εγκύκλιο που έδινε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα με την οποία πιστοποιείται η αναπηρία τους και η σύνταξη που λαμβάνουν. Τη φετινή χρονιά όμως ανακλήθηκε η επίμαχη παράγραφος με την οποία διευκολύνονταν άτομα με βαριά αναπηρία και τώρα καλούνται και πάλι να αποδείξουν την αναπηρία τους (ΠΟΛ 1088). Η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει άλλο ένα εμπόδιο στη καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.