Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ζητείται… Ιερέας στην ΕΛΑΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ καθορίζει τα προσόντα.

Ο λόγος τους Θεού έχει τη δική του θέση μέσα στο Σώμα της Αστυνομίας γι αυτό και η παρουσία ιερέα κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να βοηθά , με τον τρόπο του, στην τήρηση του νόμου και της τάξης.

Έτσι, αναζητείται ιερέας , κάτω των 40 ετών, με πανεπιστημιακή εκπαίδευση που θα μιλά τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες των ενστόλων αστυνομικών.

Στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο περιμένει το πράσινο φως από το Ε΄ του Συμβουλίου της Επικρατείας, περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πρόσληψη του ιερέα ο οποίος θα κατέχει τον βαθμό του υπαστυνόμου Α΄ και θα μπορεί να εξελιχθεί μέχρι το βαθμό του ταξίαρχου.

Το ΠΔ φέρει τις υπογραφές του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Ιωάννη Πανούση και του υπουργού Πολιτισμού και Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και διευκρινίζει ότι
αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους υπηρετούντες στο σώμα της ΕΛΑΣ για μετάταξη, – άλλωστε λειτουργεί ειδική υπηρεσία-τότε ιερέας της ΕΛΑΣ, μπορεί να είναι και ιδιώτης Έλληνας ιερέας.
Μάλιστα, θα συγκροτηθεί Επιτροπή που θα κρίνει τους υποψηφίους οι οποίοι (αν πρόκειται για ιδιώτες) θα πρέπει να είναι μικρότεροι των 40 ετών, να έχουν πτυχίο Θεολογικής Σχολής, να κατέχουν χειροτονητήριο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησιάς του Χριστού, να γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά ή ιταλικά) σε επίπεδο τουλάχιστον μετρίως, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, να μην έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και άλλα αδικήματα, να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά τους, κ.λπ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.