Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η μαγική στιγμή που τρεις άνθρωποι ακούν για πρώτη φορά ήχους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκίνηση και χαμόγελα - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Τη συγκινητική στιγμή που τρεις άνθρωποι που έχουν χάσει την ακοή τους ακούν για πρώτη φορά τις οικογένειές τους να μιλούν, καταγράφει το βίντεο που ακολουθεί. Πρόκειται για τρεις κατοίκους της Puerto Princesa, μίας από τις φτωχότερες περιοχές των Φιλιππίνων, οι οποίοι απέκτησαν τη δυνατότητα να ακούν μετά την τοποθέτηση ειδικών ακουστικών.

Το βίντεο, φτιαγμένο από το Spotify και τον κατασκευαστή ακουστικών Starkey Hearing Foundation, παρακολουθεί τους τρεις στην καθημερινότητά τους, καθώς εξηγούν πώς η κώφωσή τους επηρέασε τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ο 28χρονος Eugene, οδηγός τουκ τουκ λέει πως εμφάνισε υψηλό πυρετό όταν ήταν παιδί και η μητέρα του τον έβαλε σε μπάνιο με παγωμένο νερό για να σώσει τη ζωή του. Από τότε έχασε την ακοή του. «Ο Eugene είναι δώρο θεού- πάντα προσπαθεί να βοηθά τους ανθρώπους», λέει η μητέρα του.



Ο 59χρονος Isagani είναι πατέρας τριών μουσικών και λέει πως το ακουστικά θα τον βοηθήσει να υλοποιήσει το όνειρό του: να ακούσει τα παιδιά του να παίζουν μουσική. Για να βοηθήσει μάλιστα παιδιά με κώφωση έφτιαξε γι’ αυτά ένα σχολείο.



Η 16χρονη Jessa Mae είναι κόρη ψαρά κι επίσης έχει ζήσει μέχρι σήμερα βυθισμένη στη σιωπή. Παρότι λατρεύει το νερό δεν έχει ακούσει ποτέ τον παφλασμό των κυμάτων. «Σε όλους τους φίλους μου αρέσει η μουσική, είμαι σίγουρη πως κι εμένα θα μου αρέσει», λέει.



Η στιγμή της τοποθέτησης των ακουστικών φτάνει και οι τρεις μένουν αρχικά εμβρόντητοι από τη νέα πραγματικότητα στη ζωή τους.

Η Jessa ακούει για πρώτη φορά τη μητέρα της να μιλά και ξεσπά σε δάκρυα ενώ οι Eugene και Isagani δεν μπορούν να κρύψουν τα πλατιά χαμόγελά τους.





Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.