Τρίτη 26 Μαΐου 2015

300 τουριστικοί οδηγοί για ξενάγηση τυφλών στην Κνωσό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τυπώθηκαν 300 τουριστικοί οδηγοί σε σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών Μπράιγ (Louis Braille), προκειμένου να μπορούν να ξεναγηθούν τυφλοί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Τα αντίτυπα των οδηγών παραδόθηκαν σήμερα από τον κ. Κεγκέρογλου στις προϊστάμενες, κυρίες Σερπετσιδάκη και Σιθιανάκη, παρόντων: του εκπροσώπου του Συνδέσμου Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης κ. Βαγγέλη Παπανικολάου και του εκπροσώπου των Αρχαιοφυλάκων κ. Μανόλη Αποστολάκη.

Ο Βουλευτής επισκέφθηκε επίσης τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στον οποίο πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την έκδοση οδηγών σε σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών Μπράιγ, για όλους τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, ώστε να αποτελέσει ένα ακόμη πλεονέκτημα για την προσέλκυση τουριστών στην Κρήτη.

«Με την πρωτοβουλία αυτή αποδίδουμε τη δέουσα σημασία στα Άτομα με Αναπηρία και ιδιαίτερα στους τυφλούς, που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας και ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τον τουριστικό προορισμό «Κρήτη», που αποτελεί το βασικό πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης έκανε αποδεκτή την πρόταση του κ. Κεγκέρογλου και επεσήμανε, ότι σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχ. Βαμιεδάκη, θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.


Πηγή: http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.