Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Συμβιβασμός Κλίβελαντ - υπ. Δικαιοσύνης για τη χρήση αστυνομικής βιας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πηγές κάνουν λόγο για αυτόνομους ελεγκτές που θα επιβλέπουν τα αστυνομικά τμήματα.

Σε συμβιβασμό φαίνεται πως ήρθε η πόλη Κλίβελαντ με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την συνεχή συμπεριφορά αντισυνταγματικής αστυνόμευσης και υπερβολικής χρήσης βίας – όπως την αποκάλεσε το υπουργείο δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα ισχυριζόμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, «είναι πιθανό να γίνει ακόμα και σήμερα η επίσημη ανακοίνωση του συμβιβασμού».


Παρόλο που οι λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, η εφημερίδα διευκρίνιζε πως σε παρόμοιες διαπραγματεύσεις τα τελευταία χρόνια το υπουργείο έχει επιμείνει ώστε οι αρχές των πόλεων να επιτρέψουν αυτόνομους ελεγκτές να επιβλέψουν τις αλλαγές μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Συνήθως οι συμβιβασμοί επικυρώνονται από δικαστικές αποφάσεις και ζητούν βελτιωμένη εκπαίδευση και αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν χρήση βίας.


Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας του υπουργείου που δόθηκε στη δημοσιότητα το Δεκέμβριο, η αστυνομία του Κλίβελαντ εξασκούσε συστηματικά υπερβολική χρήση βίας. Το υπουργείο έχει ανοίξει συνολικά πάνω από 20 έρευνες σε αστυνομικά τμήματα στις ΗΠΑ κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα. Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν επίσης πει ότι θα ξεκινήσουν έρευνα στην αστυνομία της Βαλτιμόρης μετά το θάνατο του Φρέντι Γκρέι, του Αφροαμερικανού που πέθανε από τραυματισμό στα χέρια των αστυνομικών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.