Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σεμινάριο κατά του bullying από το υπ. Παιδείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Είναι μείζον θέμα η ενδοσχολική βία» λέει ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Η πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά με τους 13 περιφερειακούς συντονιστές Δράσεων του αρμόδιου Παρατηρητηρίου. Αφορμή υπήρξε το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο (23-24/4) με τίτλο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού» που πραγματοποιείται στις αίθουσες «Jacqueline de Romilly» και «Γαλάτεια Σαράντη» του κτιρίου της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλες τις περιοχές της χώρας με σκοπό την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, σε μία εποχή που το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

«Είναι μείζον θέμα η ενδοσχολική βία, το οποίο αν δεν το προλάβει κανείς εξελίσσεται άσχημα» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν αφορά μόνο τις υποβαθμισμένες περιοχές αλλά το σύνολο των σχολείων». Επίσης παρατήρησε ότι και οι θύτες είναι θύματα εγκλωβισμένα «σε λάθος πρότυπα στα οποία εδράζεται ο ναζισμός ως ιδεολογία»

Απευθυνόμενος στους περιφερειακούς συντονιστές δράσεων τόνισε: «Πρόθεση μας είναι να δεχθούμε τις συμβουλές σας, διαμέσου της μελέτης απόψεων και προτάσεων, το πλαίσιο των δράσεων που θα υιοθετήσουμε και θα υλοποιήσουμε».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, προτεραιότητα είναι να μεταβληθεί το ελληνικό σχολείο «σε σημείο συγκέντρωσης γονέων καθηγητών, μαθητών. Να πάψει να είναι εξετασιοκεντρικό αλλά πολιτιστικό κέντρο της γειτονιάς. Ένας χώρος ανοιχτός σε ιδέες, αγαπητός στα παιδιά και τους γονείς τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.