Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η 4χρονη με σύνδρομο Down που βρήκε τον εαυτό της στις πριγκίπισσες της Disney

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η φωτογράφος μαμά της φτιάχνει… μαγεία - Δείτε τις φωτογραφίες
.
Μια μικρή πριγκίπισσα είναι η 4χρονη Giselle από τη Φλόριντα και, όπως κάθε κοριτσάκι στην ηλικία της, δεν χάνει ευκαιρία να φορέσει πριγκιπικά φορέματα και να βάλει λίγη μαγεία στην καθημερινότητά της.

Η μητέρα της, η φωτογράφος Kristina Bewly την πήγε για πρώτη φορά στο Disney World της Φλόριντα τον περασμένο Σεπτέμβριο και έκτοτε επιστρέφουν σχεδόν κάθε μήνα.

Κάθε φορά που η οικογένεια πηγαίνει στο θεματικό πάρκο, η Kristina ράβει ένα πριγκιπικό φόρεμα για την μικρή Giselle, εμπνευσμένο από ηρωίδες της Disney.

«Μας έχει γίνει συνήθεια, αφού ζούμε τόσο κοντά πηγαίνουμε πολύ συχνά στο Disney World», εξηγεί η Kristina.



Η κόρη της, η οποία πάσχει από σύνδρομο Down, και οι φωτογραφίες της ντυμένη πριγκίπισσα ενέπνευσαν τόσο την Bewly που άνοιξε σελίδα στο Facebook με την ονομασία Giselle's Garden και ανεβάζει εκεί τις αποτυπωμένες στο φακό στιγμές τους.

«Δεν θέλω να είμαι προκατειλημμένη αλλά η κόρη μου είναι πολύ όμορφη, όπως κάθε άλλο 4χρονο κοριτσάκι. Θέλω απλώς να της φέρονται όπως σε κάθε άλλο 4χρονο κοριτσάκι», λέει.

Η Kristina έμαθε να ράβει όταν η Giselle άρχισε να θέλει να φορά στολές αλλά δεν της άρεσαν τα υφάσματα από τα οποία είναι ραμμένες γιατί της προκαλούσαν φαγούρα. Έτσι, άρχισε να της ράβει στολές με κριτήριο την άνεση… αλλά και τη μαγεία.





Μέχρι στιγμής η Giselle έχει παίξει πολλούς «πριγκιπικούς ρόλους», μεταξύ άλλων της Jasmine, της Σταχτοπούτας και της Τinkerbell- δεν λέει ωστόσο όχι και σε ανδρικούς ρόλους όπως ο Mike Wazowski από την ταινία «Monster's Inc» και το αγόρι από την ταινία «Up».

Η Kristina εξηγεί πως το πάρκο έχει βοηθήσει πολύ την κόρη της να νιώθει πιο άνετα όταν βρίσκεται με άλλους ανθρώπους και να μην ντρέπεται τόσο όσο πριν. Η Giselle κάποτε δεν έβγαζε λέξη αλλά πλέον χαιρετά τους ανθρώπους και μερικές φορές δίνει το χέρι της.

«Απλώς άνθισε, δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς. Είναι ένα λουλούδι και απλώς άνθισε όταν βρεθήκαμε στο Disney World», είπε, «και τώρα πηγαίνουμε συνέχεια γιατί εκεί τη βλέπουμε στα καλύτερά της».

Η Kristina μαθαίνει από την κόρη της κάθε μέρα και πλέον είναι σε θέση να βοηθήσει και άλλες οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.



«Μου αρέσει πολύ να περνώ χρόνο με οικογένειες με ειδικές ανάγκες που μπορεί να φοβούνται να απευθυνθούν με τα παιδιά τους σε φωτογράφους που δεν είναι συνηθισμένος να δουλεύει μαζί τους», αναφέρει.

«Ήταν μια πολύ διδακτική εμπειρία για μας, μας έμαθε να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, να ψάχνουμε να βρίσκουμε την ομορφιά κάθε πράγματος», προσθέτει.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.