Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ελέγξτε το κινητό σας με μια κίνηση του... νυχιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μικροσκοπικό, ασύρματο trackpad στο μέγεθος ενός νυχιού - Δείτε το βίντεο.

Ερευνητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης ανέπτυξαν ένα μικροσκοπικό, ασύρματο trackpad το οποίο μπορεί να «φορεθεί» σε ένα… νύχι!

Η πρωτότυπη αυτή συσκευή ονομάζεται «NailO» και θυμίζει (κάπως) τα ψεύτικα νύχια που χρησιμοποιούν οι γυναίκες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, μπορεί να «φορεθεί» στον αντίχειρα του χρήστη και να ελέγχεται με τη λειτουργία ενός δακτύλου πάνω στην επιφάνεια του.

«Πρόκειται για μια φορετή συσκευή input με τη μορφή ενός ψεύτικου νυχιού, σαν αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, η οποία λειτουργεί ως μια μικρογραφία trackpad και μπορεί να συνδεθεί με άλλες ασύρματες συσκευές. Ακόμη, επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τη συσκευή για να ταιριάζει με το προσωπικό τους στυλ» αναφέρουν οι δημιουργοί της.



Το NailO επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν διάφορες λειτουργίες σε ένα κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με διαφορετικές χειρονομίες, ενώ μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν την εμφάνισή του, δημιουργώντας ένα συνδυασμό λειτουργικότητας και αισθητικής.

 






Σύμφωνα με τους δημιουργούς της συσκευής, ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι ότι είναι πολύ διακριτική. Άλλωστε, το να περνά κανείς ένα δάκτυλο πάνω από τον αντίχειρά του είναι μια απολύτως φυσιολογική κίνηση, τόσο που οι περισσότεροι δε θα προσέχουν ότι πρόκειται για μια εσκεμμένη ενέργεια για τον έλεγχο μιας συσκευής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.