Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Οι αγώνες σκυταλοδρομίας επιστρέφουν…στο Μαρούσι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μόνος τρέχεις πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να πάμε πιο μακριά».

Προβάλλοντας τα μηνύματα της ομαδικότητας της συνεργασίας της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού διοργανώνεται στο Μαρούσι ο αγώνας σκυταλοδρομιών «Marousi Vickos Relays» την Κυριακή 26 Απριλίου. Ο κόσμος μπορεί να λάβει μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός που στόχο έχει αφενός την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και αφετέρου την φιλανθρωπική και κοινωνική προσφορά.

Αυτός ο ξεχωριστός αγώνας σκυταλοδρομιών δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Μεταφέρει το μήνυμα ότι όταν ενώσουμε τα χέρια μέσα από την προσωπική προσπάθεια του καθενός μας κάθε στόχος είναι επιτεύξιμος πόσο μάλλον όταν επίκεντρο και αποδέκτης της προσπάθειας αυτής είναι οι συνάνθρωποι που χρίζουν ιδιαίτερης μέριμνας και υποστήριξης.

Στο πνεύμα του συνδυασμού του ιδεώδους του Αθλητισμού με την κοινωνική προσφορά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη συμμετοχή του κόσμου στον Αγώνα θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Κοινωνικών Ευπαθών Ομάδων και του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Καλαράς: «Το μήνυμα της παρουσίας μου στέλνεται κυρίως στους μη ανάπηρους»

Στους αγώνες θα συμμετάσχει και ο Παραολυμπιονίκης Μ. Καλαράς προκειμένου να τονίσει στον κόσμο πως είναι να αγωνίζεσαι και να προβάλει το μήνυμα πως αναπηρία είναι να μην έχεις πρόσβαση στους δρόμους στις ράμπες στα μέσα μαζικής μεταφοράς δίνοντας κουράγιο σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Στη συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ Β. Κοζομπόλη κάλεσε τον κόσμο να μετέχει σ’ αυτή διοργάνωση χαρακτηρίζοντας την ξεχωριστή γιατί δεν προάγει απλώς τον αθλητισμό αλλά και τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Την ευθύνη του συντονισμού έχει ο Διευθυντής των Bikos Relays, Λευτέρης Πλακίδας . Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν σε δυάδες ή τετράδες. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων θα είναι στη διασταύρωση Καραμανλή και Ολυμπιονίκου Τσικλητήρα. Οι αγώνες ξεκινούν στις 10.30 το πρωί της Κυριακής Τη σκυτάλη θα πάρουν πρώτα οι μικροί διαγωνιζόμενοι όπου θα συμμετάσχουν σε αγωνίσματα 4x50μ. για παιδιά νηπιαγωγείου και ακολουθούν τα 4x100μ. για παιδιά μέχρι και την Δ’ δημοτικού, τα 4x200μ. για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού, τα 4x1.000μ. για μαθητές γυμνασίου – λυκείου και μετά στις 12.00 θα ξεκινήσουν οι αγώνες για τους μεγάλους, τα 4x2.000μ. και τα 2x4.000μ.. Οι ηλεκτρονικές εγγραφές γίνονται μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης vikos.relays.gr.

Το κεντρικό σύνθημα των Relays είναι «Μόνος τρέχεις πιο γρήγορα, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να πάμε πιο μακριά» και οι παράλληλες δράσεις θα είναι σε δύο επίπεδα. Η μία είναι το «Τρέξε στα Relays, αλλά οδήγησε με ασφάλεια στην άσφαλτο» που συνδέεται με το σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και την οδική ασφάλεια. Και η δεύτερη πρόταση είναι για όσους έρθουν την Κυριακή στον αγώνα να φέρουν από ένα φρούτο που θα το προσφέρουν στο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» που θα τα δώσει όσα μαζευτούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.