Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Γενναίοι γονείς δώρησαν τα όργανα του νεογέννητου γιου τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Teddy, ο νεαρότερος δωρητής οργάνων στη Βρετανία - Δείτε τις φωτογραφίες.

«Ο γιος μας έζησε και πέθανε ως ήρωας», λένε οι γονείς του νεαρότερου δωρητή οργάνων στη Βρετανία, καθώς τα νεφρά του βρέφους που έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τη γέννησή του, έσωσαν τη ζωή ενός ασθενή με νεφρική ανεπάρκεια.

Οι γιατροί είχαν ενημερώσει την Jess Evans από τη 12η εβδομάδα της κύησής της πως το ένα από τα δίδυμα αγοράκια που κυοφορούσε έπασχε από μια θανάσιμη ασθένεια που εμποδίζει την ανάπτυξη του κρανίου και του εγκεφάλου.

Η Evans και ο σύντροφός της Mike Houlston ήξεραν πως το μωρό τους είτε θα γεννηθεί νεκρό είτε θα φύγει από τη ζωή αμέσως μετά τη γέννησή του.

Μιλώντας στη Daily Mirror το ζευγάρι από το Κάρντιφ μίλησε για την απόφασή του να επιτρέψει τη δωρεά των νεφρών και των καρδιακών βαλδβίδων του παιδιού τους ώστε να σωθούν οι ζωές άλλων.

Τα δίδυμα Teddy και Noah Houlston γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 2014. Ο Teddy πέθανε μόλις εκατό λεπτά μετά και τα νεφρά του χάρισαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε έναν νεφροπαθή. «Έζησε και πέθανε ως ήρωας. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν», τόνισε ο Houlston.

«Παρότι δεν τον είχαμε κοντά μας για πολύ και τον φέραμε στον κόσμο γνωρίζοντας πως δεν υπήρχε ελπίδα γι’ αυτόν, είμαστε πολύ περήφανοι για τον ηρωισμό του», πρόσθεσε. «Ελπίζουμε η ιστορία του Teddy να εμπνεύσει κι άλλες οικογένειες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, να χάνουν ένα παιδί. Είναι ανακουφιστικό να ξέρεις πως μέρος κάποιου αγαπημένου σου προσώπου ζει μέσα σε κάποιον άλλο».

«Κάθε δωρεά οργάνων αποτελεί για μας έμπνευση, αλλά η περίπτωση του Teddy είναι εξαιρετική», δήλωσε ο γιατρός Ρaul Murphy. «Ήταν ο νεότερος δωρητής οργάνων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Δείτε τις φωτογραφίες












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.