Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Να εξαιρεθούν από το εμπάργκο Ελλάδα - Ουγγαρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Παράθυρο" για να εξαιρεθούν η Ελλάδα και η Ουγγαρία από το ρωσικό εμπάργκο άφησε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Alexei Ulyukayev.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε στο ε πρακτορείο Interfax ότι η Ρωσία μπορεί να εξαιρέσει ορισμένα είδη από το εμπάργκο τροφίμων, υπέρ της Ελλάδας και της Ουγγαρίας, καθώς όπως είπε, οι ηγέτες των δύο χωρών επέκριναν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

"Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα νωρίτερα αυτό μήνα σε μία σπάνια επίσημη επίσκεψη από Ευρωπαίο ηγέτη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία πέρυσι", σημειώνει η Wall Street Journal υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα έχει πληγεί πολύ από το εμπάργκο.

Η Ρωσία επέβαλε εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα ως αντίποινα για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε., λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας στον εμφύλιο της Ανατολικής Ουκρανίας και της προσάρτησης της Κριμαίας. Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες αναζητείται τρόπος ώστε να εξαιρεθούν κάποιες χώρες από το εμπάργκο.

Ο Ulyukayev δήλωσε ότι η πρόταση που υποβλήθηκε στην κυβέρνηση δεν θα παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ενώ το πρώτο είδος που αναμένεται να εξαιρεθεί είναι τα ροδάκινα, οι φράουλες, τα μανταρίνια, τα νεκταρίνια και τα κεράσια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.