Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Έρχονται ελλείψεις στα φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι τέλος Απριλίου η προθεσμία για εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους Υγείας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενη έλλειψη στα φάρμακα κρούουν οι εμπλεκόμενοι φορείς της διακίνησης του φαρμάκου, σε περίπτωση μη εξόφλησής τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής εκφράζουν την αγωνία τους για την περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορέσει να προχωρήσει σε εξόφληση των παρόχων μέχρι τα τέλη Απριλίου.

«Το αποτέλεσμα θα είναι τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων που θα πλήξουν κυρίως τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, εκτεταμένες πτωχεύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής με πρώτα θύματα τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες. Το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμη περισσότερο γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν θα μπορέσουν να τηρήσουν τα αποθέματα ασφαλείας για την ελληνικά αγορά» αναφέρουν οι φορείς στην ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστα Λουράντος τούς έχει γίνει γνωστό ότι λόγω οικονομικής στενότητας το καλύτερο σενάριο είναι να λάβουν το 50% των οφειλόμενων του Ιανουαρίου 2015, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.