Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Διαβήτης: Τα συμπτώματα που σε προειδοποιούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι πλέον πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα συμπτώματα του διαβήτη. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι βιώνετε κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, είναι πολύ χρήσιμο αλλά και καταλυτικό για την υγεία σας να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας και να ελέγξετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας.

Αυξημένη δίψα και ούρηση
Καθώς τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται, τα νεφρά προσπαθούν να το φιλτράρουν από το αίμα σας. Όμως όταν υπάρχει πάρα πολλή γλυκόζη συγκεντρωμένη στο αίμα, τότε τα νεφρά δυσκολεύονται να συμβαδίσουν και να συνεχίσουν το «έργο» τους. Η υπερβολική γλυκόζη απεκκρίνεται στα ούρα μαζί με τα υπόλοιπα ύγρα που βρίσκονται στο σώμα. Αυτό είναι που προκαλεί τη συχνή ούρηση καθώς το σώμα προσπαθεί να αποβάλει τη γλυκόζη. Τα άτομα με πολλή γλυκόζη μέσα τους χαρακτηρίζονται από χρόνια αφυδάτωση και αυτό αυξάνει το αίσθημα της δίψας.

Αυξημένη πείνα
Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ινσουλίνη για να τροφοδοτήσει τα κύτταρα με γλυκόζη. Όταν υπάρχει έλλειψη ινσουλίνης, το σώμα δυσκολεύεται να αποθηκεύσει γλυκόζη μέσα στα κύτταρα. Πρέπει να αναφέρουμε πως τα κύτταρα χρειάζονται γλυκόζη για ενέργεια. Καθώς η γλυκόζη δεν αποθηκεύεται αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα να μην διαθέτει την ενέργεια που χρειάζεται. Αυτό αυξάνει το αίσθημα της πείνας καθώς το σώμα προσπαθεί να αυξήσει θερμίδες για ενέργεια.

Αδυναμία και κόπωση
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως η αδυναμία και η κόπωση είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του οργανισμού να χρησιμοποιεί σωστά την ενέργεια (γλυκόζη). Χωρίς να μπορεί να τραβήξει τη γλυκόζη μέσα στα κύτταρα, το σώμα δεν έχει τη σωστή ποσότητα ενέργειας για να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, κάτι που οδηγεί στο αίσθημα κούρασης και αδυναμίας.

Απροσδόκητη απώλεια βάρους
Τι συμβαίνει όταν το σώμα εκκρίνει υπερβολική γλυκόζη όταν τρώμε; Δεν αποθηκεύει τα συστατικά του φαγητού ως ενέργεια. Το σώμα εκκρίνει τη γλυκόζη στα ούρα και μειώνει την ποσότητα των θερμίδων που έχουν απορροφηθεί εντός των κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ξαφνική μείωση βάρους.

Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα
Μία διαβητική νευροπάθεια η οποία χαρακτηρίζεται από τη βλάβη των νεύρων κάτι που προκύπτει ως επιπλοκή από τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον, τα τοιχώματα των μικρών αιμοφόρων αγγείων αποδυναμώνονται, αποκόπτοντας την παροχή αίματος στα νεύρα. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα εξωτερικά άκρα, ξεκινώντας από τα πόδια και τα χέρια.

Θολή όραση
Μία άλλα περιοχή του ανθρώπινου οργανισμού που είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στις επιδράσεις της υψηλής γλυκόζης στο αίμα είναι τα μάτια. Ο φακός του ματιού μπορεί να διογκωθεί και να αλλάξει το σχήμα του κάτι που κάνει και την όραση ξαφνικά θολή.

Συχνές λοιμώξεις
Οι συχνές λοιμώξεις είναι ένα άλλο σύμπτωμα που προκύπτει από τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.