Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τα νέα για την υπόθεση της πτώσης του Airbus A320 - Αλαλούμ με το βίντεο επιβάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον Lubitz


O συγκυβερνήτης του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, που υπάρχουν υποψίες ότι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους παρασύροντας στον θάνατο άλλους 149 ανθρώπους στις γαλλικές Άλπεις, είχε ενημερώσει το 2009 το κέντρο εκπαίδευσης της Lufthansa ότι είχε υποστεί ένα «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο», όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία.

Η Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings, εξηγεί σε δελτίο Τύπου ότι παρέδωσε την 24η Μαρτίου στην εισαγγελία του Ντίσελντορφ, η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες στη Γερμανία για τα αίτια του δυστυχήματος, «επιπλέον έγγραφα» που επιβεβαιώνουν ότι ο Lubitz είχε ενημερώσει τη σχολή πιλότων το 2009 ότι είχε υποστεί ένα «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο», όμως κατόπιν είχε λάβει ένα ιατρικό έγγραφο που πιστοποιούσε ότι ήταν σε θέση να χειριστεί αεροσκάφος.

O διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας είχε υποστηρίξει τις προηγούμενες μέρες ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με τα αίτια που ενδέχεται να οδήγησαν τον συγκυβερνήτη να προκαλέσει τη συντριβή του αεροσκάφους και ότι ο Lubitz ήταν 100% ικανός να πετάξει.

Σύμφωνα με τη Lufthansa ο Lubitz είχε διακόψει την εκπαίδευσή του για μία περίοδο αρκετών μηνών, κατόπιν ωστόσο πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις που επιβεβαίωναν ότι ήταν ικανός να πετάξει.

Όταν άρχισε ξανά την εκπαίδευση το 2009 είχε καταθέσει στη σχολή του ιατρικά έγγραφα που έδειχναν ότι είχε υποστεί "στο παρελθόν ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο", επισήμανε η Lufthansa επικαλούμενη την αλληλογραφία που αντάλλαξε ο Lubitz με τη σχολή πιλότων.

Η ανακοίνωση αναμένεται να εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες ελέγχου των πιλότων που εφαρμόζει η εταιρεία.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν ορισμένες από τις οικογένειες των θυμάτων της συντριβής του Airbus ζήτησαν οι κυβερνήτες να υποβάλλονται σε περισσότερες εξετάσεις.

-----------------

Διέρρευσε βίντεο από τις τελευταίες στιγμές στο μοιραίο Airbus

Το υλικό που καταγράφηκε από κινητό έφτασε σε ξένα ΜΜΕ.

Βίντεο από τα τελευταία λεπτά στο μοιραίο Airbus της Germanwings φέρεται να έχει διαρρεύσει σε ξένα ΜΜΕ.

Το βίντεο φέρονται να έχουν στην κατοχή τους η γερμανική Bild και το γαλλικό Paris Match και προέρχεται από τα τελευταία λεπτά της πτήσης 4U9525.

Το ντοκουμέντο βρέθηκε στα συντρίμμια από πηγή κοντά στις έρευνες, σημειώνει το Paris Match, το οποίο αν και δεν δημοσιεύει το υλικό, περιγράφει τα όσα διαδραματίζονται.

Εμφανής είναι, σύμφωνα πάντα με το γαλλικό περιοδικό, ότι το βίντεο έχει ληφθεί από κινητό τηλέφωνο, ενώ σύμφωνα με τη Bild βρέθηκε αποθηκευμένο σε κάρτα μνήμης η οποία δεν καταστράφηκε ολοσχερώς από τη συντριβή.

Η σκηνή είναι τόσο χαοτική ώστε είναι δύσκολο να αναγνωριστούν πρόσωπα, αλλά οι κραυγές των επιβατών δείχνουν ξεκάθαρα ότι γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί. Ένας από τους επιβάτες ακούγεται να φωνάζει «Θεέ μου» σε διάφορες γλώσσες. Στο βίντεο ακούγονται ακόμα πάνω από 3 φορές ήχοι κρούσης μετάλλου, που πιθανότατα να ήταν οι προσπάθειες του κυβερνήτη να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου με κάποιο βαρύ αντικείμενο.

Προς το τέλος του βίντεο, μετά από ένα έντονο ταρακούνημα, ισχυρότερο από όσα είχαν προηγηθεί, τα ουρλιαχτά γίνονται εντονότερα. Στη συνέχεια σιωπή…

-----------------

Παγκόσμιο σοκ από το βίντεο των τελευταίων λεπτών της μοιραίας πτήσης

Άπαντες αναμένουν το ντοκουμέντο για να ρίξει περισσότερο φως στην τραγωδία.

Στο βίντεο από τις τελευταίες στιγμές πριν τη φονική πρόσκρουση στις γαλλικές Άλπεις επικεντρώνεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την μοιραία πτήση του Airbus της Germanwings που στοίχισε τη ζωή στους 150 επιβαίνοντες. Το ντοκουμέντο αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το γερμανικό αεροσκάφος συνετρίβη στη νότια Γαλλία, αλλά και στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα για τον συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς.

Το επίμαχο βίντεο, το οποίο φέρεται να είναι τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο επιβάτη, ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους από την Τρίτη η γερμανική Bild και το γαλλικό Paris Match.

Το ντοκουμέντο βρέθηκε στα συντρίμμια από πηγή κοντά στις έρευνες, σημειώνει το Paris Match, το οποίο αν και δεν δημοσιεύει το υλικό, περιγράφει τα όσα διαδραματίζονται.

Σύμφωνα με τη Bild το βίντεο βρέθηκε αποθηκευμένο σε κάρτα μνήμης η οποία δεν καταστράφηκε ολοσχερώς από τη συντριβή.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται για το βίντεο, σε αυτό αποτυπώνονται οι σκηνές απόλυτου χάους και τα ουρλιαχτά των επιβατών λίγο πριν το αεροσκάφος της Germanwings προσκρούσει στην πλαγιά των Άλπεων.

Το γαλλικό Paris Match σημειώνει ότι είναι δύσκολο να αναγνωριστούν πρόσωπα, αλλά οι κραυγές των επιβατών δείχνουν ξεκάθαρα ότι γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί. Ένας από τους επιβάτες ακούγεται να φωνάζει «Θεέ μου» σε διάφορες γλώσσες. Στο βίντεο ακούγονται ακόμα πάνω από 3 φορές ήχοι κρούσης μετάλλου, που πιθανότατα να ήταν οι προσπάθειες του κυβερνήτη να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου με κάποιο βαρύ αντικείμενο.

Προς το τέλος του βίντεο, μετά από ένα έντονο ταρακούνημα, ισχυρότερο από όσα είχαν προηγηθεί, τα ουρλιαχτά γίνονται εντονότερα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η απόλυτη σιωπή.

-----------------

Διαψεύδει η γαλλική αστυνομία Bild και Paris Match για την ύπαρξη βίντεο

«Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι εντελώς λανθασμένοι».

Την ώρα που η είδηση για τη διαρροή βίντεο - ντοκουμέντο από τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης της Germanwings λίγο πριν συντριβεί στις γαλλικές Άλπεις κάνει το γύρο του κόσμου, αξιωματούχοι της αστυνομίας διαψεύδουν την ύπαρξή του.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς λανθασμένοι», απάντησε ο αντισυνταγματάρχης Ζαν-Μαρκ Μενισινί, της γαλλικής χωροφυλακής, όταν ρωτήθηκε από το CNN.

Διευκρίνισε ότι τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν από τον τόπο της συντριβής δεν έχουν «ακόμη αξιοποιηθεί» από τους ερευνητές και ότι θα πρέπει να σταλούν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της εθνικής χωροφυλακής στο Ροσνί-σου-Μπουά, κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου.

Το αεροπορικό δυστύχημα στις γαλλικές Άλπεις στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων, με τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους να θεωρείται ότι το προκάλεσε με τη θέλησή του.

-----------------

«Αν κάποιος έχει βίντεο πρέπει να το παραδώσει στις Αρχές»

Παρέμβαση του εισαγγελέα για το υποτιθέμενο βίντεο των Bild και Paris Match.

Ο γάλλος εισαγγελέας αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα για τη συντριβή του A320 της Germanwings κάλεσε σήμερα οποιονδήποτε διαθέτει βίντεο σχετικό με την αεροπορική καταστροφή να το παραδώσει στους ερευνητές, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό.

«Αν υποτεθεί ότι ένα πρόσωπο έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βίντεο, πρέπει να το παραδώσει αμέσως στους ερευνητές» της χωροφυλακής, δήλωσε ο Μπρις Ρομπέν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εισαγγελέας διέψευσε ότι "στην παρούσα φάση των ερευνών περιλαμβάνονται στην ανάλυση ένα ή περισσότερα βίντεο στα οποία έχει αποτυπωθεί η συντριβή του αεροσκάφους A320".

-----------------

Lufthansa: Θα πάρει πολύ καιρό για να εξακριβώσουν πως συνέβη η συντριβή του Airbus

Η Lufthansa ανακοίνωσε, σήμερα, ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εξακριβωθούν τα περιστατικά που οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στη συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings.

«Μαθαίνουμε καθημερινά και περισσότερα για τις αιτίες του δυστυχήματος», ανέφερε ο επικεφαλής της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, σε δήλωση που έκανε σήμερα κοντά στον τόπο της συντριβής στη Γαλλία.

Ο Κάρστεν Σπορ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το τι γνώριζε η Lufthansa σχετικά με την ψυχική υγεία του Αντρέας Λούμπιτς, για τον οποίο οι ερευνητές πιστεύουν πως έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο.

Η Lufthansa ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως ο Λούμπιτς είχε ενημερώσει τη σχολή πιλότων για μια «περίοδο σοβαρής κατάθλιψης», έπειτα από ένα διάλειμμα στην εκπαίδευσή του.

-----------------

Η σοκαριστική προφητεία πιλότου για την τραγωδία στις Άλπεις

Φοβόταν για το τι θα γίνει αν βγει από το πιλοτήριο και τον κλειδώσουν έξω.

Αποδείχθηκε μια ανατριχιαστική προφητεία. Ένας Ολλανδός πιλότος, έγραψε δύο μήνες πριν από την τραγωδία με το αεροσκάφος της Germanwings, ότι φοβόταν να πάει στην τουαλέτα για το ενδεχόμενο να κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο.

Ο κυβερνήτης της Emirates Airlines, Jan Cocheret είχε τονίσει ότι τα υψηλής τεχνολογίας μέτρα ασφάλειας έχουν ως στόχο να κρατήσουν τους επίδοξους αεροπειρατές έξω από το κόκπιτ, αλλά επίσης, θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε αδίστακτους πιλότους να αναλάβουν ένα αεροσκάφος.

«Ελπίζω να μη βρεθώ σε μια κατάσταση όπου να πάω στην τουαλέτα και όταν επιστρέψω να βρω την πόρτα να μην ανοίγει», έγραψε στο Aviation News. «Σοβαρά, αναρωτιέμαι ποιος κάθεται δίπλα μου στο πιλοτήριο. Είτε τους γνωρίζετε ή μόλις τους έχετε συναντήσει μέσα στο κόκπιτ, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορεί να τον ή την εμπιστευτώ;», γράφει.

-----------------

Διαψεύδουν τη γνησιότητα του βίντεο από το Airbus


Οι γαλλικές αρχές χαρακτηρίζουν ψεύτικο το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους η γερμανική Bild και το γαλλικό περιοδικό Paris Match και στο οποίο έχουν καταγραφεί (;) οι τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσης του Airbus A320 της Germanwings.

«Οι αναφορές αυτές είναι απόλυτα λάθος και δεν έχουν εξακριβωθεί πουθενά», τόνισε στο CNN ο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων Jean-Marc Menichin. Παράλληλα επεσήμανε ότι τα κινητά που συνέλλεξαν οι διασώστες από το σημείο της συντριβής δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί για το τι περιέχουν.

Από την άλλη οι υπεύθυνοι της Bild και του Paris Μatch υπογραμμίζουν ότι είναι βέβαιοι για την αυθεντικότητα του βίντεο που έχουν στην κατοχή τους και το οποίο όπως υποστηρίζουν καταγράφηκε από κινητό που βρέθηκε στα συντρίμμια.




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.