Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Θα έχω πρόβλημα στύσης;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με μια πολύ πρόσφατη δημοσίευση, μια μεγάλη, διεθνής ομάδα ερευνητών, αναγνώρισε 12 ακολουθίες του DNA που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ιατρούς να καθορίσουν ποιοι άνδρες είναι αυτοί που θα υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, μετά από τη θεραπεία με ακτινοβολία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.

Η αναγνώριση αυτών των ασθενών πριν από τη χορήγηση της θεραπείας μπορεί να πληροφορήσει καλύτερα τόσο τους ίδιους τους άνδρες, όσο και τις οικογένειές τους, αναφορικά με τις εναλλακτικές που είναι καταλληλότερες για τον τύπο καρκίνου που έχουν, καθώς και για τον τρόπο ζωής που έχουν επιλέξει. Τα ευρήματα της ερευνητικής ομάδας θα μπορούσαν επίσης να καθοδηγήσουν τους ιατρούς ώστε να συστήνουν τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες που ενέχουν το μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης ΣΔ.

Οι τρεις βασικές θεραπείες για το καρκίνο του προστάτη είναι το χειρουργείο, η βραχυθεραπεία και η ακτινοβολία. Ενώ είναι όλες πολύ αποτελεσματικές, δυστυχώς θέτουν τους ασθενείς σε αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση ΣΔ. Αν και πολλοί άνδρες δε θα παρουσιάσουν τέτοιου είδους προβλήματα, είναι σημαντικό για τους ιατρούς να μπορούν να αναγνωρίσουν ποιοι είναι οι άνδρες που έχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν δυσκολίες στη σεξουαλική τους λειτουργία.

Η ερευνητική αυτή ομάδα, στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες από μεγάλα ινστιτούτα, εξέτασε 593 άνδρες που υποβλήθηκαν σε βραχυθεραπεία, ή/και ακτινοβολία σε συνδυασμό με τη χορήγηση ορμονοθεραπείας. Από αυτούς οι 260 ανέφεραν στυτική δυσλειτουργία.

Η ερευνητική διαδικασία αποκάλυψε τη συσχέτιση 12 μονονουκλεοτιδικών πολυμορφισμών (SNPs) με την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας μετά από την θεραπεία με ακτινοβολία για την αντιμετώπιση του προστατικού καρκίνου. Αν ελεγθεί περεταίρω η εγκυρότητα και η αξιοπιστία των ευρημάτων, οι 12 αυτοί SNPs θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη μιας εξέτασης αίματος που θα διευκόλυνε τους ειδικούς να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια, ποιοι άνδρες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ΣΔ μετά από τη θεραπεία με ακτινοβολία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως στον τομέα του προληπτικού ελέγχου και της θεραπείας του προστάτη υπεισέρχονται μεγάλες αλλαγές. Ένα μεγάλο μέρος των αλλαγών αυτών αντικατοπτρίζεται στην προσπάθεια των ερευνητών να εξατομικευόσουν τη μέθοδο αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη, έτσι ώστε κάθε ασθενής να λαμβάνει την καλύτερη θεραπεία γι αυτόν.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.