Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

4χρονη τρώει με μανία… χαλιά και άμμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μικρή Τζέσικα Νάιτ είναι ένα συνηθισμένο 4χρονο κορίτσι, που όμως έχει αναπτύξει μία παράξενη διατροφική συνήθεια, να τρώει μη βρώσιμα αντικείμενα.

Η 4χρονη από το Μαρτς του Κέιμπριτζ, πάσχει από μία σπάνια πάθηση, γνωστή ως «Pica» που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να φάνε πράγματα που κανονικά δεν τρώγονται, όπως σφουγγάρια, χαλιά ή άμμο.



Η μητέρα της, Κέλι, παρατήρησε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την Τζέσικα όταν άρχισε να τρώει μια δερμάτινη παιδική καρέκλα που της αγόρασε όταν ήταν δύο ετών.

Η Τζέσικα άρχισε επίσης να τρώει τσιμέντο από πεζοδρόμια και άμμο από τα σκάμματα παιχνιδιού καθώς και τη γέμιση από το κουνιστό αλογάκι της αδελφής της Τζένιφερ.

Η 36χρονη προειδοποίησε τη Τζέσικα ότι αυτό που έκανε θα μπορούσε να την κάνει να αρρωστήσει, αλλά είχε ως αποτέλεσμα η μικρή να γίνει πιο μυστικοπαθής σχετικά με τη συνήθεια της.





Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι το χαλί στο υπνοδωμάτιο της κόρης της ήταν ασταθές και διαπίστωσε ότι η Τζέσικα είχε φάει το μισό σφουγγάρι του υποστρώματος.

Η Κέλι η οποία ζει με τις δύο κόρες της και τον 40χρονο, μηχανικό, σύζυγός της, Κρις Νάιτ, είπε ότι δεν ξέρει τι να κάνει, επειδή ισχυρίζεται ότι οι γιατροί αρνούνται να βοηθήσουν την Τζέσικα, μέχρι να γίνει 6 ετών.



Προς το παρόν η Τζέσικα αρνείται να φάει τροφές με σάλτσες και σως και τρώει μόνο σκέτα λουκάνικα, τυρί, ρυζόγαλο, ψωμί, fish sticks και σκέτα κρουτόν. Και φυσικά ότι άλλο βρει σε μη βρώσιμο.

Η μητέρα της επιτρέπει, τώρα, στην μικρή να κρατάει μια μικρή τσάντα γεμάτη με σφουγγάρι από το χαλί και να το τρώει σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, ώστε να τη βοηθήσει να ελέγξει την πρόσληψη μη βρώσιμης τροφής.



Μέσα στο μήνα, η Κέλι θα μάθει επίσης αν η Τζέσικα πάσχει από αυτισμό, ο οποίος επίσης σχετίζεται με την «pica», αφού πρόσφατα οι γιατροί παρατήρησαν ότι έχει εξαιρετικά υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Υπεύθυνοι από το ίδρυμα Challenging Behaviour Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα άτομα με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες και δύσκολη συμπεριφορά, είπε: «Εκτιμάται ότι 4%-16% των ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες αναπτύσσουν επίσης και pica».

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.