Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

«Από 1η Οκτωβρίου η πρώτη αύξηση στον κατώτατο μισθό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναγκαία η καθυστέρηση, σημειώνει σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας.

Για τις νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές συνθήκες που προωθεί το υπουργείο εργασίας μίλησε σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας, εργατολόγος και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Κουζής.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του «Στο Κόκκινο», η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει σταδιακά. Η πρώτη φάση θα είναι τον Οκτώβριο του 2015, που ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα 650 ευρώ, ενώ από τον Ιούλιο του 2016 θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του μισθού στα 750 ευρώ.

Ο κ. Κουζής υπογράμμισε ότι αυτή η καθυστέρηση είναι αναγκαία για δύο λόγους. «Αφενός πρέπει να λάβουμε υπόψιν το δεδομένο ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που πρέπει να αποπληρώσουν χρέη στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, αφετέρου θα πρέπει να δοθεί χρόνος στα σώματα των επιθεωρητών εργασίας να μπορέσουν να επιβεβαιώσουν ότι τα νέα μέτρα θα γίνουν πράξη και δεν θα μείνουν στα λόγια».

Όσον αφορά την ενοικίαση εργασίας και εργαζομένων, σημείωσε ότι είναι κοινοτικός νόμος και η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταργήσει κοινοτικό νόμο, αλλά μπορεί - και θα το κάνει - να θεσπίσει το νομικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει στους εργολάβους εργασίας να καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τέλος, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι να επανέλθει ο θεσμός της διαιτησίας, που την περίοδο των μνημονίων καταργήθηκε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.