Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Αποζημιώνονται οι πλημμυροπαθείς της Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα απαλλαχθούν για 6 μήνες από τα δημοτικά τέλη.

Ανάσα για δεκάδες οικογένειες και επιχειρηματίες που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Ιανουαρίου, έδωσε χτες το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, μετά από εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, Μαρίνου Παττακού.

Πιο συγκεκριμένα, το συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε 6μηνη αναστολή πληρωμής των δημοτικών τελών( ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και φωτισμού) για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 13ης Ιανουαρίου στο Γιόφυρο.

Η απόφαση αφορά όλους όσοι καταγράφηκαν στους πίνακες καταγραφής των αρμόδιων επιτροπών Δήμου και Περιφέρειας και έχουν καταθέσει αιτήσεις για καταβολή αποζημιώσεων.

Αν σε αυτήν την απόφαση, προστεθεί το γεγονός πως άρχισε ήδη να καταβάλλεται το επίδομα ενίσχυσης, που δίνεται σ΄αυτές τις περιπτώσεις και αντιστοιχεί στο ποσό των 585 ευρώ, είναι σημαντική εξέλιξη για όλους όσοι είδαν τις περιουσίες του να καταστρέφονται από τη δυνατή πλημμύρα.

Να σημειωθεί πως η απόφαση αφορά σε 75 οικογένειες που τα σπίτια τους έπαθαν ζημιές και 50 επαγγελματίες που τα καταστήματα τους πνίγηκαν' από τα νερά.

Η αντιδήμαρχος, Αθηνά Σπανάκη, μιλώντας στο cretalive ξεκαθάρισε πως επειδή η δημοτική αρχή κατέγραψε τις πρώτες 36 ώρες τις ζημιές, γι' αυτό και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα εκταμιεύτηκαν τα χρήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.