Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Δίδυμες με διαφορετικό χρώμα… επιδερμίδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μία έχει ανοιχτόχρωμο δέρμα, γαλανά μάτια και πυρόξανθα μαλλιά, ενώ η άλλη σκουρόχρωμη επιδερμίδα, μαύρα μάτια και μαλλιά... άφρο.



Ο λόγος για τη Λούσι και τη Μαρία Άϊλμεροι οι οποίες είναι δίδυμες αδερφές από τη Μεγάλη Βρετανία και δεν μοιάζουν καθόλου.

Είναι σύνηθες δίδυμα αδέρφια να μην είναι ίδια εξωτερικά, αλλά είναι πολύ σπάνιο δίδυμα να μην έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος.



Αυτό συμβαίνει με τις δύο 18χρονες αδερφές. Οι διαφορές τους είναι τόσο εντυπωσιακές όσο και αληθινές. Η απάντηση βρίσκεται στα γονίδια και συγκεκριμένα στη μικτή καταγωγή των γονέων τους. Η μητέρα τους είναι μισή Τζαμαϊκανή και ο πατέρας τους βέρος Βρετανός. Η οικογένεια έχει άλλα τρία μεγαλύτερα παιδιά, με «ενδιάμεσο» χρώμα, όπως αρέσκονται οι ίδιες να λένε.





Τα κορίτσια γεννήθηκαν τον Ιανουάριο του 1997 και η μητέρα τους έμεινε έκπληκτη όταν η μαία της έδωσε να τις κρατήσει στην αγκαλιά της, καθώς καμία ένδειξη από τον προγεννητικό έλεγχο δεν είχε μαρτυρήσει τη διαφορά στο χρώμα του δέρματος.



Σε αντίθεση με άλλα δίδυμα, οι δυο αδελφές δεν αντιμετώπισαν ποτέ το γνωστό πρόβλημα στο σχολείο να μη μπορούν να τις ξεχωρίσουν, ενώ στις κοινωνικές τους συναναστροφές κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι προέρχονται από την ίδια μητέρα, πόσο μάλλον ότι γεννήθηκαν με λίγα λεπτά διαφορά η μία από την άλλη. «Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκαστήκαμε να δείξουμε το πιστοποιητικό γέννησής μας προκειμένου να μας πιστέψουν», αναφέρουν.

Τα ενδιαφέροντά τους είναι εξίσου διαφορετικά: η Λούσι σπουδάζει Τέχνες και Σχέδιο, ενώ η Μαρία Νομικά. Το ίδιο και ο χαρακτήρας τους. Όπως εξηγεί η Λούσι:

«Η Μαρία ήταν ανέκαθεν εξωστρεφής, ενώ εγώ ντροπαλή. Όμως, στη Μαρία αρέσει να λέει στους συμφοιτητές της ότι έχει μια λευκή αδελφή κι εγώ, είμαι πολύ περήφανη που έχω μια μαύρη αδελφή».

Τα διαζυγωτικά δίδυμα όπως είναι η περίπτωση των δυο κοριτσιών, προέρχονται από ξεχωριστά ωάρια κι έτσι μπορούν να κληρονομούν διαφορετικά γονίδια και άρα διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.