Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Επί τάπητος η φορολογία των αγροτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση Κρητικών με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου.

H φορολόγηση και το κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα ήταν τα βασικά ζητήματα που έθεσε πολυμελής αντιπροσωπεία αγροτών από διάφορες περιοχές της Κρήτης, με επικεφαλής τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη, στη σημερινή τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε στον κ. Αποστόλου, ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Μαλλιωτάκης, οι αγρότες ζητούν την κατάργηση της φορολογίας των αγροτεμαχίων και τη μη εφαρμογή της φορολόγησης των αγροτών για το 2015, καθώς και να τεθεί σε συζήτηση ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στη φορολόγησή τους, αλλά και τη λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Στην κατεύθυνση συμπίεσης του κόστους, οι αγρότες προτείνουν περιορισμό του φορολογικού συντελεστή στην κατώτερη τιμή σε όλα τα αγροεφόδια, επαναφορά του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ, φθηνό αγροτικό πετρέλαιο (τράνζιτ), μείωση στις εισφορές ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, επιδοτούμενες μεταφορές και μέσα επικοινωνίας (κινητό, σταθερό, διαδίκτυο).

Τέλος, με το υπόμνημά τους ζητούν ρύθμιση στα δάνεια των αγροτών με τριετή περίοδο χάριτος, οριστική διαγραφή των τόκων, πάγωμα των πλειστηριασμών για μια τριετία στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, διαγραφή των αγροτών από τον «Τειρεσία», καθώς και κούρεμα 30% για δάνεια έως 200.000 ευρώ που αφορούν στην επαγγελματική δραστηριότητα των αγροτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.