Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Εξετάζεται η διευκόλυνση μεταφοράς των μαθητών σε Πειραματικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρμόδιο για το θέμα το υπ. Παιδείας.

Το καθεστώς λειτουργίας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων διέπεται από ειδικό θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό καθορίζεται από το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν στα εν λόγω σχολεία βάσει των διατάξεων του δευτέρου εδαφίου παρ. 9 άρθρου 44 του Ν.3966/2011 η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών βαρύνουν τους ασκούντες τη γονική μέριμνά τους, τόσο για την πλήρη φοίτησή τους, όσο και για τη φοίτηση τους στους ομίλους.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μετά από ερώτηση που κατατέθηκε από το βουλευτή Ελευθέριο Αυγενάκη και απευθύνονταν τόσο στον υπουργό Παιδείας, όσο και στον υπουργό Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών με την απάντηση που δίνει παραπέμπει στο υπουργείο Παιδείας καθώς δηλώνει ότι για θέματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία καθώς και την εφαρμογή αυτού, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, αρμόδιο να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι το συνερωτώμενο υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, αφού αναφέρθηκε και αυτός στο θεσμικό πλαίσιο των Πειραματικών σύμφωνα με το οποίο δεν προβλέπεται δωρεάν μεταφορά υπογράμμισε ότι το ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζει τη δυνατότητα διευκόλυνσης στη μετακίνηση των μαθητών των Πειραματικών Σχολείων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων των Περιφερειών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.