Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αναγνώριση πτυχίων με γραπτές εξετάσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Γραπτές εξετάσεις, από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) για επαγγελματική ισοδυναμία των τίτλων τους θα δώσουν πτυχιούχοι πανεπιστημίων του εξωτερικού και κολεγίων.

Το υπουργείο Παιδείας καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας των εξετάσεων για όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν στην αναγνώριση των πτυχίων τους, όπως γράφει σήμερα το «Έθνος».

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το ΣΑΕΠ μπορεί να ζητά την υποβολή του αιτούντος σε γραπτή δοκιμασία, εφόσον η εκπαίδευση που έχει λάβει αφορά ουσιωδώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα από εκείνα που καλύπτονται από τους τίτλους που απονέμονται στο πλαίσιο του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ή και εφόσον η διάρκεια της εκπαίδευσής του υπολείπεται χρονικά από εκείνη που απαιτείται στην Ελλάδα.

Έτσι με την απόφαση του κ. Μπαλτά καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναφορικά με την πραγματοποίηση της δοκιμασίας. Η γραπτή δοκιμασία θα διενεργείται έως δύο φορές τον χρόνο Σάββατο ή και Κυριακή και η διεξαγωγή της θα ανακοινώνεται το αργότερο τρεις μήνες πριν από την κάθε εξεταστική περίοδο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.


Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.