Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η υποχρηματοδότηση απειλεί το Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Πρυτανεία του ιδρύματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τους επόμενους μήνες τα απαραίτητα πρόσθετα κονδύλια για τον τακτικό προϋπολογισμό, η λειτουργία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα καταστεί πρακτικά αδύνατη εντός του 2015, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ιδρύματος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Για το τεράστιο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του τακτικού προϋπολογισμού έχει ενημερωθεί από τις 4 Μαρτίου ο νέος υπουργός Παιδείας, θέμα το οποίο έχει επισημανθεί από τη Σύγκλητο της 5ης Δεκεμβρίου του 2014.

Είκοσι µέρες µετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, η πρυτανεία θεωρεί υποχρέωσή της να αναδείξει και πάλι το κρίσιµο αυτό πρόβληµα οµαλής λειτουργίας του ιδρύµατος, µε δεδοµένο ότι ουδεµία άµεση λύση διαφαίνεται προς το παρόν από την πλευρά της πολιτείας.

Η επί σειρά ετών µείωση του τακτικού προϋπολογισµού και το «κούρεµα» των αποθεµατικών οδηγούν σύντοµα σε αδυναµία κάλυψης ακόµη και των ανελαστικών εκπαιδευτικών και λειτουργικών αναγκών του ιδρύµατος.

Η πρυτανεία διεκδικεί την άµεση οικονοµική ενίσχυση του Ε.Μ.Π. στη βάση των πραγµατικών δαπανών λειτουργίας του και επισηµαίνει, όπως προειπώθηκε, και πάλι προς την πολιτεία ότι σε περίπτωση που δεν εξασφαλισθούν στους επόµενους µήνες τα απαραίτητα πρόσθετα κονδύλια για τον τακτικό προυπολογισµό, η λειτουργία του ιδρύµατος θα καταστεί πρακτικά αδύνατη εντός του 2015.

Συναισθανόµενη τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ελληνική κοινωνία η διοίκηση του Ε.Μ.Π. ζητά από την πολιτεία να αναλάβει άµεσα τις δικές της ευθύνες εγκαταλείποντας την προηγούµενη ασφυκτική πολιτική λιτότητας στον χώρο της ανώτατης παιδείας και εξασφαλίζοντας έγκαιρα την επαρκή κάλυψη των εκπαιδευτικών και λειτουργικών αναγκών του ιδρύµατος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.