Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Οστά από γιγαντιαίο προϊστορικό ελάφι εντοπίστηκαν στη Σιβηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι έζησε 2.000 χρόνια παραπάνω απ’ ό,τι πίστευαν.

Κάποτε περιπλανιόταν στα εδάφη των προϊστορικών Βρετανικών Νήσων και οι ειδικοί πίστευαν ότι εξαφανίστηκε από τη ζωή προς το τέλος της εποχής των παγετώνων. Ωστόσο, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ιρλανδική άλκη έζησε στη Σιβηρία για ακόμη 2.000 χρόνια, μετά την υποτιθέμενη εποχή εξαφάνισής της.

Ειδικές εξετάσεις που έγιναν σε οστά που εντοπίστηκαν διασκορπισμένα σε διάφορες παγωμένες περιοχές της Ρωσίας, φαίνεται ότι… «ξαναγράφουν» την εξελικτική ιστορία του συγκεκριμένου είδους ζώου, το οποίο έφτανε σε ύψος τα δύο μέτρα και τα μεγαλοπρεπέστατα κέρατά του είχαν άνοιγμα τριών μέτρων!

Το είδος αυτό, που ζούσε στην Ιρλανδία και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης, εξαφανίστηκε πριν από 10.300 χρόνια.



Ωστόσο, εξετάσεις αποκάλυψαν ότι όχι μόνο κατάφερε να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά και να επιζήσει για τουλάχιστον ακόμη δύο χιλιετίες. Η ανάλυση των οστών που εντοπίστηκαν στη Δυτική Σιβηρία αποκάλυψε ότι είναι 8.800 ετών.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Ορυκτολογίας της Σιβηρίας, Dr Yaroslav Kuzmin, η ανακάλυψη αυτή θα «επικαιροποιήσει σημαντικά τις θεωρίες γύρω από την εξαφάνιση του συγκεκριμένου είδους», αναφέρει η εφημερίδα The Siberian Times.



Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Quaternary Science Reviews.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.