Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Απονεμήθηκαν τα βραβεία δημοσιογράφων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιοι διακρίθηκαν για το ήθος και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους.

Απονεμήθηκαν χθες τα Δημοσιογραφικά Βραβεία «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» 2015 από το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στους δημοσιογράφους που διακρίθηκαν για «το ήθος και τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στη Χριστίνα Πουλίδου, δημοσιογράφο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Protagon.gr, στον Λεωνίδα Βαρουξή από την εφημερίδα Πατρίς Πύργου, την Αλεξάνδρα Γκιτσή, από το Euro2day.gr και εφημερίδα Επένδυση, τον Στέλιο Κράλογλου από το Capital.gr, την Εύα Μπούρα από την ΝΕΡΙΤ TV, τον Τάσο Παπαδόπουλο από το SbcTV και τον Ηλία Σιακαντάρη από τον Alpha tv.

Στην τελετή που έγινε στην αίθουσα συσκέψεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δόθηκαν και οι τιμητικές διακρίσεις «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» 2015 στον Παναγιώτη Δρακόπουλο, τον Θαλή Κουτούπη, τον Γιώργο Ρωμαίο, τον Μάνο Σταραμόπουλο και τον Ευθύμιο Τσικνή.

«Τα βραβεία απονέμονται σε μία κρίσιμη για την ελληνική δημοσιογραφία περίοδο, όπου το ήθος και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας δέχονται ισχυρά και πολύπλευρα κτυπήματα. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για την Ευρώπη, που βρίσκεται στην δίνη ενός σκληρού παγκόσμιου νομισματικού και οικονομικού ανταγωνισμού, με νέους παίκτες να διεκδικούν μερίδια στην διεθνή αγορά» είπε αναφερόμενος στον θεσμό και στο πρόσωπο του Κων. Καλλιγά, ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της ΕΕΔ Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, προσθέτοντας, ότι «η Ευρώπη, όπως πίστευε και ο Κων. Καλλιγάς, πρέπει να επανανακαλύψει την πολιτιστική της ταυτότητα και να εδραιώσει τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας για τις οποίες τόσους αγώνες έκανε».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανώσεων. Μετά τη βράβευση ακολούθησε ομιλία του Τάσου Παπαδόπουλου, με θέμα: «Η Δημοσιογραφία στην ψηφιακή εποχή».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.