Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η οικογένεια που ζει με μια βόμβα στην αυλή του σπιτιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκτοξεύτηκε από Ισραηλινούς και δεν έχει εκραγεί.

Η οικογένεια Nassir στη Γάζα, διαθέτει μια ανεπιθύμητη οικιακή συσκευή: Μια βόμβα ενός περίπου τόνου που «παραδόθηκε» από ισραηλινό αεροσκάφος και δεν έχει εκραγεί. Το τρομακτικό αυτό... αξεσουάρ, έχει γίνει αγαπημένο θέμα συζήτησης στη γειτονιά τους.

Η συγκεκριμένη οικογένεια, ωστόσο, δεν είναι η μόνη που αναγκάζεται να μοιράζεται την καθημερινότητά της με κάποιο πολεμικό «αξεσουάρ», γιατί πολύ απλά δεν έχουν που αλλού να μείνουν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent, τουλάχιστον 40 οικογένειες ξυπνούν και κοιμούνται με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Από τις περσινές επιδρομές, δεν υπήρξε παρά ελάχιστη ανοικοδόμηση-μερικά από τα σχολεία που είχαν μετατραπεί σε καταφύγια έχουν επιστραφεί στο εκπαιδευτικό σύστημα ενώ άλλα εξακολουθούν να στεγάζουν αστέγους.

Τα μέλη της οικογένειας Nassir, από 2 ετών μέχρι 64, ζουν στο σπίτι με μια τεράστια, ακανόνιστη τρύπα στο πάτωμα του μπροστινού δωμάτιου. «Όταν μετακομίσαμε εδώ τον περασμένο Αύγουστο, πολλοί μας κατηγορούσαν για ανευθυνότητα. Αλλά τους ζητούσα να μου πουν, τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε εναλλακτικά. Που θα μέναμε;», λέει ο Fadel Nassir, 41 ετών.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.