Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στη φύλαξη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων για το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου Δήλου.

«Τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στη φύλαξη τόσο γενικότερα σ' όλη την Ελλάδα, όσο και πιο ιδιαίτερα στη Δήλο» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο και τη μη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου Δήλου.


«Ακόμη και από 1ης Απριλίου, όταν θα προσληφθούν οι εποχικοί υπάλληλοι, προκειμένου να διευρυνθεί το ωράριο από 08.00 έως 20.00, θα υπάρχουν προβλήματα στη φύλαξη του συγκεκριμένου χώρου, διότι ο αριθμός που έχει προβλεφθεί είναι μικρότερος από αυτόν που απαιτείται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως η διπλοβάρδια.

Παρατηρείται το φαινόμενο, το εποχικό προσωπικό που προσλαμβάνεται, να είναι υπεράριθμο για τη μονή βάρδια και ελλιπές για τη διπλή βάρδια. Και αυτό γιατί στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, έγιναν λάθη στην κατανομή του. Και βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι μεγάλοι χώροι και Μουσεία στους οποίους θα δημιουργηθεί παρόμοιο πρόβλημα για τον ίδιο λόγο» διευκρινίζουν οι αρχαιοφύλακες.

Τέλος, επισημαίνουν, ότι «η ΠΕΥΦΑ εκφράζει για μια ακόμη φορά τη βούλησή της, ότι μπορεί να συμβάλει στο σωστότερο προγραμματισμό και κατανομή του φυλακτικού προσωπικού ανά χώρο, προκειμένου να αποφεύγονται στο μέλλον παρόμοια προβλήματα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.