Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Βαλαβάνη: Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διευκρινίσεις για τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έδωσε η Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών όσοι χρώσταγαν μέχρι και τις 31/12 του 2014 και έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία έχουν βεβαιωθεί μέχρι την ημερομηνία της αίτησης για υπαγωγή μπαίνουν κανονικά στη ρύθμιση.

Ωστόσο, τόνισε πως όσοι διαθέτουν το κεφάλαιο για ολική εξόφληση ευνοούνται από το παλαιό καθεστώς καθώς από τη συνολική οφειλή διαγράφονται οι προσαυξήσεις.

«Αν χρωστάς 3.000 ευρώ και έχεις κεφάλαιο 1.000 ευρώ σε συμφέρει να πληρώσεις καθώς κόβονται τα 2.000 ευρώ των προσαυξήσεων», είπε η κ. Βαλαβάνη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στη ρύθμιση δεν μπαίνουν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ για το 2015 ενώ για τους συνεπείς οφειλέτες προανήγγειλε:

«Όποιος έχει πληρώσει κανονικά τους φόρους για το 2012, το 2013 και το 2014 θα έχει ένα μπόνους. Το μπόνους μπορεί να έχει και μόνιμο χαρακτήρα».

Τέλος, υπογράμμισε πως με τη νέα ρύθμιση καταργείται το αυτόφωρο και η προσωποκράτηση για οφειλές μέχρι και 50.000 ευρώ.

Δείτε τα βίντεο του ΣΚΑΙ:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.