Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τα μυστικά για το "κούρεμα" και τις 100 δόσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εξαγγελίες των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έτυχαν θετικής αποδοχής από μεγάλη μερίδα οφειλετών, οι οποίοι για πρώτη φορά έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν παλαιούς ανοιχτούς λογαριασμούς στην εφορία, πληρώνοντας τα μισά.

Προκάλεσαν, όμως και κύμα αντιδράσεων από τους συνεπείς φορολογουμένους, οι οποίοι για μία ακόμα φορά αισθάνθηκαν «κορόιδα». Τις αντιδράσεις αυτές «έπιασαν» έγκαιρα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ήδη από την επομένη των εξαγγελιών της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, άρχισαν να διαδίδουν ότι εξετάζονται διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα απαντούν σε τυχόν ζητήματα αναλογικότητας και συνταγματικότητας.

Με χθεσινές της δηλώσεις, η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι εξετάζεται η παροχή μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους. Έβαλε βεβαίως και μία ακόμα παράμετρο στο τραπέζι. Να συνεχίσουν να είναι συνεπείς, καθώς δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που σκέφτονται ότι, αν αφήσουν τους φόρους τους απλήρωτους, ελπίζοντας ότι θα έρθει στη συνέχεια για μία ακόμα φορά το υπουργείο Οικονομικών να τους κάνει μία προσφορά, για να γεμίσει τα άδεια ταμεία.

Η ρύθμιση, με αμετάβλητη τη βασική φιλοσοφία της, όπως βεβαιώνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Τα μπόνους για τους συνεπείς θα αργήσουν. Θα περιληφθούν σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος ή το φόρο ακινήτων. Εξετάζονται, πάντως, κάποια εναλλακτικά σενάρια μπόνους συνεπούς φορολογουμένου: Έκπτωση στο φόρο εισοδήματος 5%-10%, επιστροφή ενός ποσοστού ΦΠΑ ή απόλυτη προτεραιότητα στις επιστροφές ΦΠΑ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.