Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι πιο νεαροί υποψήφιοι και νικητές των Όσκαρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάρχει μία λανθασμένη εντύπωση ότι η Shirley Temple είναι η νεαρότερη νικήτρια Όσκαρ όλων των εποχών. Ωστόσο, το παιδί θαύμα τιμήθηκε στα έξι της χρόνια από την Ακαδημία το 1934, με το Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη (Honorary Juvenile Award).

Η Quvenzhané Wallis ήταν το 2013 η πιο νεαρή υποψήφια στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου, σπάζοντας το ρεκόρ της Keisha Castle-Hughes το 2003, που ήταν 13 ετών και, επίσης, υποψήφια για Όσκαρ.



Από την πλευρά των... ανδρών, ο Justin Henry στα 8 του χρόνια ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία "Kramer vs. Kramer", το 1979. Σημειωτέον ο Henry είναι ο νεαρότερος υποψήφιος για Όσκαρ συνολικά για όλες τις κατηγορίες. Επίσης, υποψήφιοι στην ίδια κατηγορία ήταν οι εντεκάχρονοι Haley Joel Osment για την "Έκτη Αίσθηση" το 1999 και ο Brandon de Wilde για τη "Shane" το 1953.



Η Tatum O'Neal ήταν μόλις 10 χρονών, όταν ανέβηκε στη σκηνή, για να παραλάβει το Όσκαρ της για Β' Γυναικείο Ρόλο το 1973 στο "Paper Moon", με αποτέλεσμα να είναι η πιο νεαρή νικήτρια στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στη ίδια κατηγορία η Anna Paquin ακολουθεί ηλικιακά, καθώς κερδίζει το Όσκαρ το 1993 για τα "Μαθήματα Πιάνου", ενώ είναι 11 χρονών.



Όσον αφορά στις υποψηφιότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας, συναντάμε φυσικά τη νικήτρια Tatum O'Neal και τις επίσης δεκάχρονες Mary Badham, Quinn Cummings, Abigail Breslin, αλλά και τις 11χρονες Patty McCormack και Anna Paquin (υποψήφια-νικήτρια). Λίγο πιο μεγάλες η 13χρονη Saoirse Ronan για την Εξιλέωση και οι 14χρονες Bonita Granville, Hailee Steinfeld και Jodie Foster (για τον "Ταξιτζή").





Για Ά Ανδρικό Ρόλο νεαρότερος υποψήφιος ήταν ο 9 χρονος Jackie Cooper για την ταινία "Skippy" το 1930-'31.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.