Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η συγκινητική ιστορία του Τζέημς από το Ντιτρόιτ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τζέημς Ρόμπερτσον είναι ένας σύγχρονος ήρωας που ανεβαίνει κάθε μέρα τον προσωπικό του «Γολγοθά». Η ιστορία του συγκίνησε όλη την Αμερική και όχι μόνο. Γνωρίστε τον 56χρονο που μας διδάσκει τι σημαίνει επιμονή και αξιοπρέπεια.

Ο Τζέημς ζει στο Ρότσεστερ Χιλς του Ντιτρόιτ που κήρυξε πτώχευση τον Ιούλιο του 2013 και εργάζεται στο Μίτσιγκαν. Όπως και άλλοι συμπολίτες του, λόγω της πτώχευσης, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Για να πάει στη δουλειά του πρέπει να περπατήσει πάνω από 33 χιλιόμετρα. Με βροχή, με κρύο, με αέρα, με χιόνι, ο 56χρονος περπατά κάθε μέρα για να εργαστεί και να ζήσει την οικογένειά του. Το αυτοκίνητό του χάλασε και ο μισθός που παίρνει δεν του «επιτρέπει» να το φτιάξει, πόσο μάλλον να πάρει καινούργιο.





Άλλο ένα εμπόδιο στην καθημερινότητα του Τζέημς είναι στο Ντιτρόιτ δεν υπάρχουν λεωφορεία. Έτσι ο 56χρονος αναγκάζεται να περπατήσει από το Ρότσεστερ Χιλς μέχρι την επόμενη περιοχή, από εκεί να πάρει ένα λεωφορείο και να φθάσει στην δουλειά του. Αν βέβαια είναι τυχερός, μπορεί να σταματήσει κάποιος και να τον πάρει με το αμάξι του.



Η ιστορία του Τζέιμς συγκινεί και αποτελεί μάθημα για όλους. Μετά τη δημοσιοποίηση του άρθρου από την εφημερίδα Detroit Free Press, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να τον βοηθήσουν. Με πρωτοβουλία ενός φοιτητή του Wayne State University, συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 δολάρια.



Κάποιοι μάλιστα ήθελαν να του αγοράσουν ένα αυτοκίνητο για να μετακινείται από το σπίτι του στη δουλειά του ενώ κάποιοι άλλοι του προσέφεραν το δικό τους αυτοκίνητο. Άλλοι πρότειναν να διαθέσει τα χρήματα ώστε να αγοράσει ένα μικρό λεωφορείο.

Όμως ο Τζέημς δεν θέλει ούτε αυτοκίνητο, ούτε το προσωπικό του λεωφορείο. Θέλει ένα λεωφορείο που θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Ρότσεστερ Χιλς.

«Θα χρησιμοποιήσω τα χρήματα αυτά ώστε να δημιουργηθεί ένα δρομολόγιο για όλη την πόλη, όχι μόνο για μένα. Αυτή η πόλη έχει ανάγκη από λεωφορεία», είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.