Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Περιμένει τη μητρική αγκαλιά, μετά τη φρίκη στον Έβρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκινεί η ιστορία της μικρής Τάλα που βρέθηκε επί ώρες δίπλα στον νεκρό πατέρα της.

Την αγκαλιά της μητέρας της περιμένει τώρα η μικρή Τάλα, το τετράχρονο κοριτσάκι που αναγκάστηκε να παραμείνει επί ώρες δίπλα στον νεκρό πατέρα του, στον Έβρο, μέχρι να την βρει ένας αγρότης και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Ο 32χρονος πατέρας του κοριτσιού την είχε μεταφέρει στους ώμους του, μέσα από τον ποταμό Έβρο, με αποτέλεσμα το παιδί, όταν βρέθηκε, να είναι στεγνό και ο πατέρας του να χάσει, πιθανότατα, τη ζωή του από το κρύο, αφού από τη μέση και κάτω το σώμα του ήταν μελανιασμένο.

Το κοριτσάκι βρίσκεται πλέον στο σπίτι του «Χαμόγελου του παιδιού», στον Φοίνικα, και ήδη έχει εντοπισθεί η οικογένειά του στη Δαμασκό.

«Επικοινωνήσαμε με τη μητέρα της, η οποία γνώριζε για την τραγική κατάληξη του συζύγου της, αλλά δεν ήξερε την τύχη της κόρης της», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Σημείωσε δε, ότι γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τις αρχές αλλά και με διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα η μητέρα της 4χρονης, μαζί με τον μικρότερο αδερφό της.

«Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο δράμα του κοριτσιού και δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν, είτε μέσω υπηρεσιών είτε με υλική βοήθεια. Εμείς, ούτως ή άλλως, όταν επανενωθεί η οικογένεια θα είμαστε δίπλα τους και θα τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους». λέει ο κ. Γιαννόπουλος.

Όσο για την Τάλα και τις σκληρές στιγμές που έζησε στην πιο τρυφερή ηλικία, ο πρόεδρος του οργανισμού είναι αφοπλιστικός: «Δείχνει πολύ καλά, αλλά τα παιδιά έχουν έναν τρόπο να απωθούν ό,τι τους πληγώνει...».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.