Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Άγνωστα εκθέματα στο «Αθέατο Μουσείο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Νέες δράσεις παρουσιάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το «Αθέατο Μουσείο», προβάλλοντας επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Έτσι, κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο θα παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά, ενώ θα αποκαλύπτεται μέσα από αφήγηση, μια άγνωστη ιστορία που κρύβει το επιλεγμένο έκθεμα.

Η νέα αυτή δράση του Μουσείου εγκαινιάστηκε με το «δαχτυλίδι του Θησέα», το χρυσό σφραγιστικό δαχτυλίδι που εντοπίστηκε τυχαία στα χώματα των εκσκαφικών εργασιών της Ακρόπολης, τη δεκαετία του 1950. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό εύρημα, που περιλαμβάνει μια σπάνια συνάντηση του μύθου με την αρχαιολογία.

Στις 8 και 15 Φεβρουαρίου (ημέρα Κυριακή) και στις 20 και 27 Φεβρουαρίου (ημέρα Παρασκευή) ώρα 11.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και συζητούν μαζί τους για το δαχτυλίδι του Θησέα, το εντάσσουν ξανά στο περιβάλλον της εποχής του και μιλούν για τις πτυχές της αρχαίας κοινωνίας από την οποία προέρχεται.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.