Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΙΚΑ-ΚΕΠΑ: «Παροχή οδηγιών για θέματα που άπτονται των υγειονομικών κρίσεων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αθήνα 31- 12-2014 
Αρ.πρωτ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Π51/49 

ΠΡΟΣ: 
1.- Αποδέκτες πίνακα Α' Γρ.Δ/ντών με την υποχρέωση να επιδώσουν από ένα αντίγραφο σε κάθε ιατρό που συμμετέχει στο Ειδικό Σώμα (αρμοδιότητας υποκ/τός του) καθώς και σε κάθε υπάλληλο που εκτελεί χρέη γραμματέα υγειονομικών επιτροπών. 
2.- ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΠΣ ΙΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 12-10677- ΑΘΗΝΑ προκειμένου να δρομολογήσει εργασίες για την ανάρτηση του παρόντος στην εφαρμογή «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ενημέρωσης Ιατρών Ειδικού Σώματος Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.» 


ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών για θέματα που άπτονται των υγειονομικών κρίσεων» 

Με αφορμή διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε διάσταση του αποδιδόμενου ποσοστού αναπηρίας από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. με τον προσκομισθέντα εισηγητικό φάκελο ή τις ιατρικές εξετάσεις που το συνοδεύουν, τονίζουμε τα εξής: 
Σε όλες τις περιπτώσεις που κατά τη διεξαγωγή της υγειονομικής επιτροπής η κλινική εικόνα του εξεταζόμενου δε συνάδει με τον ιατρικό του φάκελο (ιατρικές εξετάσεις, ιατρικές βεβαιώσεις, ιστορικό εισηγητικού φακέλου), θα πρέπει η επιτροπή να αποτυπώνει ξεκάθαρα, στη χειρόγραφη γνωμάτευση, τους λόγους διαφοροποίησης της ιατρικής της κρίσης, καταγράφοντας αναλυτικά την κλινική εικόνα του ασθενούς και αντικρούοντας τα όσα αναφέρονται στον εισηγητικό φάκελο. 

Κατόπιν της απόδοσης του ποσοστού αναπηρίας, βάσει της ιατρικής κρίσης των μελών της επιτροπής, ο ιατρικός φάκελος θα αποστέλλεται στη Δ/νση Αναπηρίας για περαιτέρω έλεγχο (συνημμένο παραπεμπτικό σημείωμα). Τέλος, σε περίπτωση εξέτασης ιατρικού φακέλου προς απάντηση υπηρεσιακού σημειώματος επί ήδη εκδοθείσας ιατρικής γνωμάτευσης, εάν η επιτροπή κρίνει απαραίτητη τη φυσική παρουσία του ασθενούς θα τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα της προσέλευσης του και το αίτημα θα επανεισάγεται από τη Γραμματεία των ΚΕ.Π.Α. (με κωδ. 385 «να κληθεί με φυσική παρουσία»). 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΙΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ I.E. 
ΕΛΕΝΗ Σ. ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ 


Δείτε την εγκλυκλιο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.