Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Οι φυλακές που μοιάζουν με... κατασκήνωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι τρόφιμοι πίνουν, κάνουν ναργιλέ και έχουν τη δική τους σελίδα στο Facebook.

Οι τρόφιμοι μιας φυλακής κοντά στη Μασσαλία, διαχειρίζονται μια σελίδα στο Facebook στην οποία ανεβάζουν φωτογραφίες όπου ποζάρουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, με ναρκωτικές ουσίες όπως κάνναβη και με χούφτες μετρητών.

Η συγκεκριμένη φυλακή έχει μετατραπεί σε «στρατόπεδο διακοπών», όπως προειδοποιούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μιας και οι κρατούμενοι έχουν δημοσιεύσει περισσότερες από 100 selfies στο Facebook δείχνοντάς τους ποζάρουν με δεσμίδες χρημάτων , ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα.



Τη τρέχουσα εβδομάδα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, έχουν ξεκινήσει δύο έρευνες για το πώς οι κρατούμενοι των φυλακών Baumettes κοντά στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, έχουν πρόσβαση στα social media και ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο κλιπ και πώς πέρασαν από την ασφάλεια όλα τα παραπάνω αντικείμενα και ουσίες.



Σε μια εικόνα, ένας κρατούμενος επιδεικνύει μια μεγάλη δεσμίδα με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, σε μια άλλη φωτογραφία ένας τρόφιμος καπνίζει ναργιλέ ενώ μια άλλη φωτογραφία δείχνει ποσότητα κάνναβης σε ένα τραπέζι των φυλακών.

Σύμφωνα με την La Provence, στην τοπική εφημερίδα που αποκάλυψε την ιστορία, υπάρχουν και φωτογραφίες με μαχαίρια και λοιπά όπλα.



Η σελίδα τους στο Facebook «MDR o Baumettes» είχε συγκεντρώσει σχεδόν 5.000 likes τις τελευταίες εβδομάδες....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.