Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Νέα μόδα: Εκκλησίες γίνονται... μπαρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιγραφή στην είσοδο μας ενημερώνει ότι πρόκειται να εισέλθουμε στο «παγκοσμίως φημισμένο μπαρ του Φρανκενστάιν».



Με τη μουσική να ηχεί δυνατή, την όψη του τερατόμορφου Φρανκεστάιν να κοσμεί τους τοίχους, τον φωτισμό χαμηλό και το αλκοόλ να ρέει άφθονο, η νύχτα θα μπορούσε εύκολα να εκτραπεί προς... αμαρτωλές κατευθύνσεις. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα μεγαλύτερα μπαρ του Εδιμβούργου, για ένα μπαρ το οποίο ωστόσο παλαιότερα δεν ήταν χώρος για να διασκεδάζουν νεαροί νυχτόβιοι αλλά... εκκλησία.

Εκατοντάδες χριστιανικές εκκλησίες της Δυτικής Ευρώπης έχουν τα τελευταία χρόνια αναγκαστεί να αλλάξουν χρήση. Αλλες έγιναν μαγαζιά (σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, καταστήματα με ρούχα, γυμναστήρια κ.ά.) κι άλλες (οι πιο μικρές σε μέγεθος) σπίτια.

Στο Μπρίστολ της νότιας Αγγλίας ο ναός του Αγίου Παύλου στεγάζει πλέον τη σχολή ακροβατών του τσίρκου «Circomedia». Οι ίδιοι μάλιστα οι ακροβάτες τον θεωρούν ως χώρο ιδανικό για την προπόνησή τους επειδή είναι ψηλοτάβανος. Όσο για την εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ στο Άρνεμ της Ολλανδίας, αυτή έχει πια μετατραπεί σε «skate park» για να κάνει... πατίνι η νεολαία της περιοχής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.